13.08.2020 |
clicama

Mollet i la Diputació treballen per posar en marxa un Pla de Salut Comunitària

Els diputats de l’Àrea de Cohesió Social enceten a Mollet una roda de contactes amb tots els ajuntaments de la província
Mollet i la Diputació treballen per posar en marxa un Pla de Salut Comunitària

Aquest dijous, un grup de diputats i diputades de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona s’han reunit amb l’alcalde Josep Monràs i amb les regidores responsables de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Mollet en una iniciativa que pretén copsar la realitat i les necessitats dels municipis en matèria de benestar social. Justament, Mollet, ha estat el punt de partida en aquest seguit de visites que la Diputació Barcelona farà a partir d’avui per tota la província.

A la trobada hi han assistit Enric Llorca, diputat de Salut Pública i Consum, Alba Barnusell, diputada de Polítiques d’Igualtat, la regidora de coordinadora de l’Àrea de Drets Socials, Ana M. Díaz, Maria Josefa Muñoz, regidora de Polítiques de Gènere, Feminisme i Diversitat i Núria Muñoz, regidora d’Infància, Habitatge i Respecte Animal.

Després d'aquesta primera trobada inicial l’alcalde Josep Monràs, ha anunciat que un dels projectes que es treballaran conjuntament amb la Diputació “és l’elaboració d’un Pla local de Salut comunitària” amb el que “bàsicament el que farem és agrupar sota un mateix paraigües tots els programes de salut comunitària que ja apliquem al Municipi”. S’ha avançat que aquest Pla pot començar a ser una realitat a partir de 2021.

A la trobada, segons van explicar els diputats, es van abordar molts temes diferents com l’habitatge, la violència masclista, l’envelliment de la població o la infància.

Lluïsa Moret, presidenta de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació ha explicat que “no és casual que iniciem aquesta ronda de trobades a Mollet, ja que estem parlant d’un dels ajuntaments de tot l’Estat espanyol que més inverteix en polítiques socials” i “gràcies a aquestes polítiques, en temps difícils com aquest, on s’han generat moltes situacions de vulnerabilitat, l’Ajuntament de Mollet ha pogut contenir i garantir la cohesió i la inclusió social”.

Moret ha afegit que “per tot plegat, no només cal reconèixer la feina feta, sinó que des de la Diputació donarem suport a transferir i traslladar el que es fa a Mollet en matèria social a altres municipis i territoris de la província”.

Mollet i la Diputació treballen per posar en marxa un Pla de Salut Comunitària
comentaris