20.01.2019 |
clicama

Mollet estalviarà 15.000 euros anuals gràcies a la nova caldera de biomassa del Pavelló de Plana Lledó

Aquesta nova caldera, permet escalfar les instal·lacions i l'aigua corrent per als vestidors del pavelló i que també dona servei a l'Escola Joan Salvat Papasseit

Mollet estalviarà 15.000 euros anuals gràcies a la nova caldera de biomassa del Pavelló de Plana Lledó

L'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, i el diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Valentí Junyent, han inaugurat aquest dijous la nova caldera de biomassa situada al Pavelló Municipal d'Esports Plana Lledó. Aquesta nova caldera, permet escalfar les instal·lacions i l'aigua corrent per als vestidors del pavelló i que també dona servei a l'Escola Joan Salvat Papasseit reduint notablement les emissions de CO₂ i suposa un estalvi en consum energètic per l'Ajuntament d'uns 15.000 euros a l'any.

Amb aquesta instal·lació no només s'estalvia energia i es redueixen les emissions de CO₂, sinó que també s'estimula la gestió dels boscos incidint en l'aprofitament de la seva massa forestal donant sortida al mercat de l'estella, que és el combustible que s'utilitza, minvant el risc d'incendis.

A més, els residus que provoca es reaprofiten per generar adob que s'avoca a Gallecs o a les zones arbrades i enjardinades de la ciutat.

En aquest sentit, Josep Monràs ha parlat "d'un servei de la natura per la natura" afegint que "un cop més, iniciatives com aquesta no suposen cap esforç per l'Ajuntament, són, simplement, una mostra més del compromís constant d'aquesta ciutat amb el medi ambient".

Monràs també ha volgut agrair "la presència i el suport de la Diputació de Barcelona en molts dels projectes que aquesta ciutat ha decidit tirar endavant"

De la seva banda, per Valentí Junyent, "aquesta no és una aposta aïllada de Mollet, sinó que és la continuació d'un seguit d'iniciatives d'aquest Ajuntament adreçades al medi ambient i a l'estalvi energètic".

De fet, la instal·lació, que ha tingut un pressupost aproximat de 150 mil euros, dels quals la Diputació ha contribuït amb el 50%, suposarà un estalvi de la factura energètica de Mollet d'uns 15.000 euros l'any.

Aquesta nova caldera, que converteix Mollet en una ciutat encara més sostenible i resilient, se suma a la que ja funciona des de 2014 al Camp de Futbol Zona Sud i contribueix a augmentar un seguit actuacions municipals adreçades a la sostenibilitat, l'ús racional dels recursos i el creixement verd com posen de manifest, entre d'altres, les 7 instal·lacions fotovoltaiques que hi ha a la ciutat, el Pla de Mobilitat urbana, la gestió integral del cicle de l'aigua o el projecte 50/50 per estalviar energies a les escoles.

Unes actuacions que en el seu moment van convertir Mollet en ambaixadora verda europea amb l'atorgament de l'European Green Leaf.

Comentarios