01.12.2020 |
clicama

Mollet es declara ciutat feminista i defensarà els drets de les parelles de fet

Mollet es declara ciutat feminista i defensarà els drets de les parelles de fet

El ple municipal de Mollet del passat dilluns va aprovar per unanimitat dues mocions presentades per grups de l’oposició. La primera, promoguda per Mollet en Comú, consistia a declarar-se Ciutat feminista i adherir-se a la carta europea per a la igualtat de dones i homes a la vida local. Amb aquesta declaració, el plenari es compromet a seguir treballant “per la igualtat efectiva entre les dones i els homes i per l’eliminació de les discriminacions per raó de sexe així com per l’erradicació de la violència masclista”. La segona moció aprovada, en aquest cas presentada pel grup de Ciutadans, era una proposta en defensa de la igualtat de tracte entre les parelles de fet i els matrimonis en l’accés a la pensió de viudetat. En aquest cas l’Ajuntament demanarà a les instàncies corresponents aquesta equiparació de drets.

En el ple també es van presentar tres precs. Dos eren del grup d’Ara Mollet ERC MES. El primer demanava que es posi en marxa un Pla Integral que reculli les demandes veïnals de l'Estació del Nord. El segon prec instava a l’Ajuntament de Mollet a afegir-se a la iniciativa de les llambordes Stolpersteine, per senyalitzar els llocs on van viure les persones assassinades pel feixisme. El tercer prec, de Ciutadans, era de suport al comerç local.

Protesta al ple de la plataforma per un Mollet Democràtic i participatiu

La plataforma per un Mollet Democràtic i participatiu, integrada per diverses entitats i plataformes de Mollet, va fer-se present a l’inici del passat ple municipal de Mollet per realitzar una protesta. Els concentrats van aplaudir els parlaments en favor de la llibertat d’expressió al ple municipal que van fer els portaveus d’Ara Mollet ERC MES i Mollet en Comú, Oriol López i Marina Escribano i posteriorment van cridar “Monràs no ens faràs callar” al llarg d’una estona. Els concentrats portaven pancartes amb el mateix lema i molts d’ells també duien posades mascares. L’alcalde va demanar als concentrats respecte pels qui volien seguir el ple sense alteracions.
La Plataforma per un Mollet Democràtic, format per entitats com la Plataforma per la Sanitat o Mollet pel Futur entre altres, reclama a l’alcalde la possibilitat de participar en els plens.

Mollet es declara ciutat feminista i defensarà els drets de les parelles de fet
comentaris