14.08.2020 |
clicama

Mollet diu prou a la violència masclista

Creu Roja recorda a la Plaça Prat de la Riba les víctimes del 2019
Mollet diu prou a la violència masclista

Mollet del Vallès ha sigut aquest dilluns 25 de novembre escenari d’un seguit d’activitats amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. L’acte central ha estat la lectura del manifest unitari que s’ha fet a les 12 del migdia davant el consistori amb la participació de les associacions i grups de dones i els instituts de Secundària de Mollet.

De nou la presència de centenars d'alumnes dels centres de secundària de Mollet acompanyats dels seus professors i que desplegaven una gran quantitat de pancartes i cartells amb diferents consignes li ha donat un aire especial a l'acte que cada 25 de novembre es fa a la plaça Major al migdia. Enguany l’acte s’ha iniciat amb una petita performance artística al·lusiva a la reivindicació feminista i posteriorment s’ha llegit el manifest consensuat per la Generalitat de Catalunya, les quatre diputacions catalanes, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis a la que han donat suport tots els grups municipals. L’acte ha estat presidit per regidora d’Igualtat, Ana Maria Díaz.

Posteriorment els representants dels centres educatius de la ciutat també han proclamat en veu alta reflexions de condemna a la violència masclista. L’acte ha finalitzat amb un minut de silenci en record a les víctimes.

25-n-2

CREU ROJA RECORDA LES VÍCTIMES

Per altra banda Creu Roja de Mollet del Vallès també ha volgut afegir-se als actes de sensibilització pel Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. L’entitat ha col·locat una parada a la Plaça Prat de la Riba al costat del Mercat Vell on han realitzat una activitat de pintada de sabates en vermell: un parell per cada dona morta aquest any 2019.

Al marge de la lectura institucional, l’Ajuntament ha organitzat un seguit d’activitats participatives vinculades a la diada fins al pròxim 29 de novembre com ara tallers o cinefòrums.

25-n-1

Mollet diu prou a la violència masclista
comentaris