19.02.2020 |
clicama

Mollet demana una finestreta única per tractar temes de salut

Mollet demana una finestreta única per tractar temes de salut

Amb els vots favorables de tots els grups municipals i l'única abstenció del PDeCAT, el ple municipal de Mollet va aprovar demanar a la Generalitat la creació d'una finestreta única local per recollir suggeriments, reclamacions, queixes o irregularitats en matèria de Salut o relacionats amb centres sanitaris ubicats al municipi. La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès, que va defensar aquesta moció i la va presentar a tots els grups, considera que aquesta finestreta podria estar a l'oficina de Benestar Social ubicada a la Rambla. L'abstenció del PDeCAT es va argumentar no perquè estiguessin en contra de la proposta sinó per què consideraven que aquesta s'hauria de demanar per tota Catalunya i no només per Mollet.


La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès justifica la seva petició per les "nombroses deficiències i queixes" que hi ha sobre la qualitat dels serveis que es presten a la ciutat com són les llargues llistes d'espera, les reprogramacions abusives, la manca de personal substitut, urgències col·lapsades, manca de places a l'hospital soci sanitari, etc.


La Plataforma en defensa de la sanitat publica del Baix Vallès, afirma que ells únicament recullen "una part ínfima de les queixes dels usuaris de la sanitat publica" i es queixen de "que el sistema de reclamacions actual no és efectiu, perquè les queixes o deficiències no són notificades immediatament al CatSalut".


El ple municipal també va aprovar una segona moció de la plataforma en la qual es demana la retirada d'una prova pilot de reducció horària als centres de salut d'atenció primària. En aquest cas es van abstenir tant el PDeCAT com Ara Mollet ERC MES, en considerar que no tenien constància de l'existència de cap prova pilot de reducció horària. La resta de grups van considerar correcte aquesta "moció preventiva".

Comentarios