25.02.2021 |
clicama

Mollet convocarà la Taula de la Mobilitat per parlar de si cal pujar la velocitat de les rondes i moure els radars

Mollet convocarà la Taula de la Mobilitat per parlar de si cal pujar la velocitat de les rondes i moure els radars

El ple de Mollet va aprovar convocar la Taula de Mobilitat per, entre altres temes, parlar de la possibilitat d’augmentar la velocitat de la zona de Rondes i de connexió amb altres poblacions fins a 50 km/hora en lloc dels trenta actuals i reconsiderar la posició dels radars.

El tema es va abordar al plenari d’aquest dilluns a partir d’una moció presentada pel grup d'Ara Mollet ERC MES on demanava directament justament això: la reconsideració del límit de velocitat a la zona de les rondes i de connexió amb altres poblacions fins a 50 km/h i la reconsideració dels punts on es troben els actuals radars de control de velocitat.

La moció, però, va quedar relegada a ser una esmena a la totalitat d'una altra moció presentada posteriorment per Junts per Mollet, que és la que es va debatre al ple, i en la qual feia la petició de convocatòria de la Taula de Mobilitat per parlar d'aquests dos temes i d'altres relacionats també amb la mobilitat a la ciutat.

La moció de desplaçar el debat de la velocitat a les rondes a la Taula de Mobilitat va tirar endavant amb el vot majoritari dels grups del PSC, Podem i Junts per Mollet, mentre que Ara Mollet ERC MES, Mollet en Comú i Ciutadans es van mostrar partidaris de discutir el tema directament al ple municipal.

Tot i que el debat formal es posposa a la Taula de Mobilitat, els grups municipals van aprofitar l’ocasió per mostrar la seva postura sobre aquest tema. Ara Mollet ERC MES i Ciutadans van ser els més decidits defensors de la idea d'augmentar la velocitat fins a 50 km, mentre que Mollet en Comú es va mostrar equidistant i no es va tancar a la possibilitat que en determinades vies de la ciutat se circuli a 50 km/hora si a la resta de vies circulen menys vehicles.

El portaveu republicà Oriol López va defensar que pujar el límit a 50 km/h a aquesta via "no suposa un perill ni per a les persones ni per al medi ambient. El problema de la contaminació no és la circulació al nucli urbà sinó les autopistes i carreteres que envolten Mollet". Iván Garrido, de Ciutadans, per la seva banda afirmava que l’actual ordenança "no és realista, ja que la gent no va a 30 km/h per les rondes".

Per contra, en els partits del Govern i en Junts per Mollet hi havia unanimitat en la defensa dels actuals 30km/hora a les rondes per criteris ambientals i de seguretat.

El regidor de Mobilitat, Juanjo Baños, explicava que el tram en qüestió, la ronda dels Pinetons, “només hi ha 560 metres amb doble carril i amb una rotonda pel mig”, per tant trobava innecessari augmentar la velocitat a 50 en aquest tram tan curt

L’alcalde Josep Monràs justificava les raons de la limitació a 30 a la ronda dels Pinetons a l’altura de l’Hospital “per ser un tram perillós amb sortida de vehicles, vianants i parades de bus”.

Xavier Buzón, de Podem va defensar la integritat de què Mollet sigui Ciutat 30 i va dir que elevar el límit de velocitat "suposaria un pas enrere i seria contradictori amb la declaració d'emergència climàtica que vam aprovar".

El portaveu de Junts X Mollet Joan Daví va defensar la moció del seu partit argumentant que augmentar la velocitat a les rondes no farà variar el temps del trajecte, però si el convertirà en més insegur, ja que va assegurar que a 30 quilòmetres per hora s’eviten accidents.

Els grups municipals també van parlar de la ubicació dels radars actuals, situats a la ronda dels Pinetons i a l'avinguda Rivoli. Tant ERC com Ciutadans i Mollet en Comú defensaven que hi ha altres punts de la ciutat on serien més efectius i es va parlar de diverses ocasions de les seves finalitats "recaptatòries". Per la seva part, el regidor de Mobilitat, Juanjo Baños explicava que els radars no estan col·locats en aquests dos punts per caprici sinó per criteris tècnics de la Policia Municipal. Entre aquests que entorn d'aquests dos dispositius hi ha molta mobilitat de vianants provocada per l'Hospital, diverses escoles i pistes esportives.

Mollet convocarà la Taula de la Mobilitat per parlar de si cal pujar la velocitat de les rondes i moure els radars
comentaris