Miércoles. 13.12.2017 |
El tiempo
Miércoles. 13.12.2017
El tiempo
Diari digital de Mollet i el Baix Vallès
clicama

Mollet controla els contenidors d'escombraries amb un xip

El xip permet als tècnics i en temps real si els contenidors estan plens, buits o trencats

El xip es posa a 1500 contenidors
El xip es posa a 1500 contenidors
Mollet controla els contenidors d'escombraries amb un xip

L'Ajuntament de Mollet del Vallès, a través de l'entitat cooperativa Xarxa Ambiental, ha instal·lat un xip als 1.500 contenidors que hi ha a la ciutat amb l'objectiu de millorar la gestió de la recollida de residus guanyant en eficiència i estalvi. L'anunci l'ha fet l'alcalde Josep Monràs en el marc de la Segona Jornada del Consorci de Residus del Vallès Oriental que ha acollit Mollet.

La implantació d'aquest xip, que funciona amb tecnologia NFC, la mateixa que s'utilitza per fer pagaments amb el mòbil, permet recollir tots tipus d'informació o incidències sobre l'estat dels contenidors, com ara si estan plens, bruts o trencats.

L'aplicació comporta millorar notablement la gestió de recollida de residus, ja que permet una major coordinació i connexió directa entre els treballadors i els tècnics municipals i les empreses que realitzen el servei de recollida de residus a Mollet (URBASER i SAVOSA).

Així, qualsevol treballador relacionat amb la recollida o amb la neteja viària, connectant el seu telèfon intel·ligent al xip, pot rebre tota la informació d'un contenidor concret i compartir la seva ubicació per si cal dur a terme qualsevol tipus d'actuació.

Per l'alcalde Josep Monràs "aquest Ajuntament intenta estar al cas d'aquelles innovacions que apareixen en el sector i, si creiem que ens poden ajudar a seguir fent de Mollet una ciutat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient, procurem aplicar-les". Segons Monràs "aquesta iniciativa se suma a totes les actuacions que ja fem per millorar la gestió de residus, d'aigua o de llum. De fet, rebre el reconeixement europeu que va significar per Mollet el Green Leaf, ens va provocar un estímul per seguir treballant, com ja fèiem anteriorment a rebre aquest guardo, en la innovació per la millora de la nostra ciutat".

Xarxa Ambiental ha triat Mollet per començar a implantar aquest innovador sistema com a prova pilot, fer les proves necessàries per millorar-lo i ampliar les seves funcionalitats.

D'altra banda, aprofitant la presentació d'aquest nou sistema, el regidor de Qualitat Ambiental, Josep Garzón, ha volgut fer una crida a la ciutadania recordant que "aquests mesos de juny i juliol són en els que més prolifera la tendència de deixar mobles i trastos vells al costat dels contenidors. Per aquest motiu, i amb l'objectiu que entre tots fem un Mollet més net i agradable, recordo que a través del web municipal o per telèfon es pot concretar que els serveis de l'Ajuntament passin per casa a recollir mobles de forma gratuïta".

Comentarios