29.01.2020 |
clicama

Mollet no contempla incorporar-se a l'AMB per abaratir el transport públic amb Barcelona

L'Ajuntament afirma que fer-ho implicaria pujar l'IBI un 20% a tots els veïns de la ciutat

Mollet no contempla incorporar-se a l'AMB per abaratir el transport públic amb Barcelona

Fa uns dies es va fer públic que a partir de l'1 de gener 18 municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que actualment pertanyen a la zona 2, passaran a formar part de la primera corona metropolitana del sistema tarifari integrat el que contribuirà a abaratir de forma notable el transport públic dels veïns que es desplacen en aquest espai. Actualment el preu d'un títol de transport com la T10 de 2 zones (la necessària per a viatjar de Mollet a Barcelona) val pràcticament el doble que la d'una zona (20,10 € la primera, per 10,20 € la segona). Aquests municipis assumiran aquesta diferència per mitjà de l'IBI.

La notícia va provocar que diferents veïns de Mollet, que actualment no forma part de l'AMB, demanessin que el municipi se sumés al sistema tarifari integrat que s'aplicarà als 36 municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

També la formació Mollet en Comú va fer un comunicat on manifestava "la injustícia que això suposa per a la nostra ciutat" i demanava a l'equip de govern municipal que expliqués "quines gestions està duent a terme per tal que Mollet es pugui beneficiar d'aquesta nova realitat tarifària".

Mollet en Comú recorda que Mollet pertany actualment a la segona corona metropolitana, tot i que únicament escassos 10 km la separen de l'entrada nord de Barcelona, amb només dos municipis entremig (la Llagosta i Montcada). Molt més a prop que no pas altres poblacions que formen part de l'AMB, com ara Castelldefels.
Mollet en Comú també considera oportú que es formi una taula entre els municipis propers a Mollet que també han quedat fora de l'ampliació de la zona 1 ATM (la Llagosta, Santa Perpetua de la Mogoda, etc.).
L'Ajuntament de Mollet ha contestat avui de forma clara: "el govern de la ciutat no contempla demanar a l'AMB la seva incorporació". La raó és que, diuen, l'abaratiment del preu del bitllet del transport, comportaria incrementar un 20% l'IBI que haurien de pagar tots els ciutadans de Mollet.

"El govern municipal vol deixar clar la injustícia que suposa aquesta mesura que, en cas que es portés a terme a Mollet, suposaria un increment del 20% de l'IBI afectant a tots els ciutadans i ciutadanes independentment que siguin o no usuaris del transport públic", expliquen.

El govern municipal, tanmateix, afirma que seguirà treballant "per trobar solucions que realment siguin equitatives, solidàries i justes, fet que ara amb aquesta iniciativa no es dona".

Comentarios