14.08.2020 |
clicama

Mollet condemna la presumpta agressió sexual a una menor la nit de Sant Joan

L’Ajuntament es personarà com acusació particular si es confirma la denúncia

Mollet condemna la presumpta agressió sexual a una menor la nit de Sant Joan

Més de dues-centes persones es van concentrar aquest dimarts als quatre bancs per condemnar la presumpta agressió sexual que s’hauria produït contra una noia menor a Mollet al llarg de la Revetlla de Sant Joan. La convocatòria va ser realitzada pel col·lectiu juvenil Atzarola i l’entitat Mollet Feminista. La concentració va ser seguida per representants de diferents partits i entitats de la ciutat a més a més de molts veïns a títol personal. A la concentració es va donar suport a la víctima i es va condemnar “les violències masclistes”. “No és un cas aïllat, sinó que és una víctima del patriarcat”, es va dir. Els organitzadors van fer crides a l'autoorganització i a l'autodefensa feminista per acabar amb aquesta mena de fets. També van demanar més flexibilitat a l’Ajuntament per crear espais feministes lliures d’agressions.

NO HI HA DENÚNCIA

Aquest dilluns, en el moment de fer balanç de la nit de Sant Joan, el conseller d’Interior, Miquel Buch va explicar que s’haurien produït tres casos d’agressions sexuals a Catalunya, un d’ells a Mollet. En dos dels casos, a Mollet i a Vilanova i la Geltrú, les víctimes dels fets serien noies menors d’edat. També va dir que els tres casos eren investigats pels Mossos d’Esquadra i va advertir que la xifra no es podia ''donar per tancada'' perquè encara hi havia marge per interposar denúncies de suposades agressions durant la revetlla.
A partir d’aquí poc més s’ha sabut d’aquesta presumpta agressió a Mollet. Fonts policials van explicar a Europa Press que la víctima no coneixia l’agressor. El cas, segon ha sabut Mollet a mà, no va passar en cap moment per la policia municipal i el dimarts a la tarda no s’havia presentat per aquest fet cap denúncia davant dels Mossos d’Esquadra. Tot fa pensar, doncs, que la investigació que la policia catalana ha obert sobre aquesta agressió és d’ofici.


L’AJUNTAMENT SERÀ ACUSACIÓ PARTICULAR SI HI HA DENÚNCIA


Igual que les entitats, la presumpta agressió sexual a una menor la passada revetlla de Sant Joan a Mollet, també ha fet reaccionar a Ajuntament. L’ens local informava aquest dimarts que es posa a plena disposició de la família afectada i que, “en cas de confirmar-se la denúncia, es personarà com acusació particular en nom de la ciutadania de Mollet, com ha fet sempre en els casos d’agressió produïts a la ciutat”.
“El consistori molletà sempre ha condemnat i condemna qualsevol tipus d’agressió perquè constitueixen una violació dels drets humans fonamentals i atempta contra la llibertat i la dignitat de les persones”, diuen des del govern local.

Mollet condemna la presumpta agressió sexual a una menor la nit de Sant Joan
comentaris