28.11.2020 |
clicama

Mollet en Comú votarà que no a les ordenances fiscals perquè no es rebaixa la pujada de la taxa d’escombraries d’aquest any

marina-escribano
marina-escribano
Mollet en Comú votarà que no a les ordenances fiscals perquè no es rebaixa la pujada de la taxa d’escombraries d’aquest any

Mollet en Comú votarà que no a les ordenances fiscals que avui dilluns portarà a l’aprovació del ple municipal el govern municipal de PSC i Podem. Les noves ordenances inclouen que l’Ajuntament de Mollet assumirà la pujada de la taxa d’escombraries entre altres mesures.
La decisió de Mollet en Comú es va sotmetre el passat dijous a l’Assemblea local d’inscrits de la formació i aquesta va decidir el vot negatiu per què no s’ha rebaixat la pujada que es va produir l’any passat i perquè a parer de la formació les ordenances no inclouen “una veritable tarifació social”.
Mollet en Comú valora que les Ordenances de 2021 són “de contenció, amb poques pujades rellevants, que mantenen la línia de bonificacions per tal d’incentivar polítiques progressistes (medi ambient, ocupació, habitatge...) que es van instaurar sobre tot l’any passat moltes d’elles a proposta de Mollet en Comú”. L’any passat Mollet en Comú es va abstenir per tal de facilitar des de l’oposició una política fiscal amb elements que compartíem
Per a Mollet en Comú hi ha hagut un canvi en l’actitud del govern de la ciutat que cal reconèixer en termes d’informació. “A diferència de l’any passat s’ha informat clarament dels increments d’altres administracions i s’ha reaccionat amb una congelació que l’any passat també hauria estat possible”. La Portaveu dels comuns, Marina Escribano explicava: “l’any passat no van explicar res a ningú i quan nosaltres vam descobrir la pujada ens van dir de tot: ignorants, hipòcrites, populistes... Van explicar a la ciutadania que tot estava ben fet, que eren pujades que venien de fora i que no es podia fer res. Si l’any passat no es podia fer res ¿per què aquest any sí que poden congelar? Es demostra que sí que es podia fer alguna cosa”
Per a Mollet en Comú queda clar que l’any passat el govern es va equivocar greument i que si ara han canviat d’actitud, han explicat la situació i han contingut les pujades és justament per la campanya de Mollet en Comú en contra “d’aquestes pujades abusives i per la legítima indignació que han manifestat molts ciutadans i ciutadanes i algunes entitats a les xarxes i al carrer”.
Amb relació a la tarifació social Mollet en Comú pensa que el que veritablement es proposa des del govern és una bonificació per a rendes molt baixes. “En concret, l’antiga bonificació del 95% de la taxa que arribava a unes 400 famílies, Ara passaran a ser 3 bonificacions: del 90%, 95% o 100%. És a dir, un 5% dels usuaris tindran bonificacions de més del 90%, i el 95% restant d’usuaris continuaran pagant el 100% de la taxa. Certament és una millora, però això no és tarifació social”
Mollet en Comú explica que el dilluns passat va presentar una proposta per tal d’intentar arribar a un acord amb el govern municipal. La proposta consistia en una rebaixa de prop del 3% en l’actual taxa de residus i per altra banda demanaven el compromís públic del govern a treballar per fixar veritables tarifacions socials, com pot ser a l’escola municipal de música, serveis funeraris, Ca N’Arimon...). La resposta del govern municipal, diuen, va ser negativa.

Mollet en Comú votarà que no a les ordenances fiscals perquè no es rebaixa la pujada de la taxa d’escombraries d’aquest any
comentaris