26.01.2021 |
clicama

Mollet en Comú s’abstindrà i farà possible que els pressupostos de Mollet s’aprovin

Mollet en Comú s’abstindrà i farà possible que els pressupostos de Mollet s’aprovin

L’Assemblea telemàtica de Mollet en Comú va aprovar, per unanimitat, per abstenir-se als pressupostos municipals de Mollet del Vallès que es porten aquest dilluns a ple. Aquesta decisió, pressa en assemblea el passat divendres, permetrà al govern municipal de PSC i Podem garantir la seva aprovació.

Unes 25 persones van participar a l’assemblea telemàtica on divendres passat, 18 de desembre, el Grup Municipal de Mollet en Comú presentava a les persones inscrites i simpatitzants el treball fet al voltant de la discussió dels pressupostos municipals 2021. El grup va recordar com aquest any s’havien presentat propostes amb la idea d’ESCUT SOCIAL davant l’emergència econòmica i social que albira la pandèmia per l’any vinent. En aquest sentit les propostes dels comuns cap a l’equip de govern s’havien concretat en qüestions com la creació d’una unitat antidesnonaments, un fons d’emergència anticrisi per evitar talls de subministraments o garantir l’alimentació, reforç a les entitats del tercer sector, plans d’ocupació, ajudes al comerç i a l’economia, plans socioeducatius i culturals, etc....

Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, explicava a l’assemblea: “les posicions encara estan allunyades, no són els nostres pressupostos, però sí que hem de reconèixer que el govern local va en la mateixa direcció d’augmentar la protecció social i han demostrat voluntat d’acord i compromís”. L’acord recull una part significativa de les propostes de Mollet en Comú com ara l’enfortiment de l’Oficina Local d’Habitatge, augmentar la tasca d’EMFO, augment en els plans d’ocupació i d’altres.

Escribano destacava: “En aquest moment excepcional, una abstenció ens permet fer política útil per a la nostra ciutat: mantenim les nostres propostes en perspectiva i seguirem defensant-les, farem seguiment per tal de fer realitat les propostes acordades i que per tant també són nostres, i denunciarem allò que no es compleixi. Estem demostrant que, com sempre, i diguin el que diguin, fem oposició constructiva, amb perfil i projecte propi i al servei de la gent”.

A la posterior discussió, la majoria dels inscrits van mostrar el seu acord amb aquest posicionament, tot i que també es va mostrar la gran pluralitat de l’organització i les diferents percepcions entorn de la complexitat de la relació amb el govern de la ciutat i el paper de l’oposició.

Finalment, el resultat de la votació va ser de 24 vots a favor de l’abstenció i cap altre vot en cap altre sentit.

Mollet en Comú s’abstindrà i farà possible que els pressupostos de Mollet s’aprovin
comentaris