19.01.2021 |
clicama

Mollet en Comú proposa que els grups municipals destinin les seves aportacions mensuals a lluitar contra els efectes socials del coronavirus

Mollet en Comú proposa que els grups municipals destinin les seves aportacions mensuals a lluitar contra els efectes socials del coronavirus

El grup municipal de Mollet en Comú s’ha posat a disposició del Govern de la ciutat i li ha presentat un document de mesures per lluitar contra l'actual crisi sanitària originada pel Covid-19.

Entre les propostes plantejades al Govern local, segons ha explicat Mollet en Comú en un comunicat, hi ha la de destinar l’aportació mensual que reben els diferents grups del mes de març i d’altres mesos “a pal·liar efectes de la crisi del coronavirus, aportant recursos a serveis socials, per ajudar les persones més vulnerables”.
També proposen crear un grup de comunicació entre els portaveus “per estar permanentment informats, en un únic canal i així, poder ajudar a ser altaveu de les informacions que es donen des de l’ajuntament, i arribar a més ciutadans”.

La formació indica que creu “fermament en la unitat davant aquesta greu crisi, deixant de banda tota rivalitat partidista, i col·laborant”
És per això que esperen que es puguin tenir aviat nous espais de contacte i comunicació amb els diferents grups del consistori.
El grup municipal liderat per la Marina Escribano agraeix al govern la comunicació que actualment es dóna a través de la 1a tinent d’alcalde, Mireia Dionisio, que “atén i respon les diferents qüestions plantejades”.

Mollet en Comú presenta un llistat de mesures a abordar en la present crisi algunes de les quals indica que ja han estat implementades pel Govern de Josep Monràs

Les propostes:
- Detallar els tributs que queden ajornats o es poden fraccionar, i per a quines persones/famílies/casos
- Establir un pla de contenció d'ajuts a les famílies amb dificultats econòmiques (lloguer, serveis, hipoteca, etc.)
- Amb posterioritat, consensuar un pla de reactivació econòmica, destinant un percentatge del pressupost.
- Garantir beques menjador a través del sistema targeta moneder per aliments
- Alternativa al menjador social. Servei d’àpats a domicili
- Suspensió temporal de les quotes dels serveis municipals no prestats mentre s’allargui l’estat d’alarma.
- Gent gran –que viuen soles o en residències. Anar fent seguiment telefònic/presencial en la mesura del possible. Garantint cures, aliment, companyia.
- Garantir recursos i suport a treballadores atenció domiciliària i altres.
- Centres hospitalaris: hospital, CAPs, sociosanitari. Tenir coneixement de disponibilitat de llits, de la situació actual de material/personal.
- Implementar ajuts d’emergència
- Tenir coneixement de possibles persones sense sostre i oferir suport
- Reforç del cos de policia i de protecció civil
- Establir xarxes de suport amb voluntaris, en coordinació amb ajuntament
- Fer un anàlisi de l'afectació a l'economia municipal.
- Sumar-se a la petició perquè la Generalitat intervingui la sanitat privada.

Finalment la formació política mostra tot el suport i agraïment “al conjunt de treballadors i treballadores municipals; a tot el personal mèdic i sanitari, i a totes les persones que exerceixen treballs per a garantir el subministrament d’aliments, medicaments, treball de cures, equips de suport, seguretat, neteja i transport” i demana als ciutadans que segueixin les normes i consells oficials per fer front a aquesta situació.

Mollet en Comú proposa que els grups municipals destinin les seves aportacions mensuals a lluitar contra els efectes socials del coronavirus
comentaris