22.02.2020 |
clicama

Mollet en Comú proposa la creació de la Casa de la Natura a la masia de Can Flequer

La formació prioritza en les seves polítiques ambientals temes com la recuperació de la llera del Besòs, preservar Gallecs i l’educació ambiental

Mollet en Comú proposa la creació de la Casa de la Natura a la masia de Can Flequer

Mollet En Comú va presentar els dies 10 i 11 de maig, el seu programa de medi ambient, i ho ha fet en dos espais: prop del pont de la Casilla, per la seva proximitat amb el riu Besòs, i a Gallecs, tot conversant amb veïns.


Des de la formació, consideren fonamentals les polítiques mediambientals i de lluita contra el canvi climàtic, que es poden fer des dels municipis.
La candidata a l’Alcaldia Marina Escribano Maspons, va destacar propostes relatives a residus, protecció dels animals, mobilitat, riu Besòs, educació ambiental, eficiència energètica i Gallecs.


D’una banda, aquesta recuperació de la llera al seu pas per Mollet, però en col·laboració amb pobles del voltant, per fer una feina de millora dels accessos, d’adequar la llera, fer neteja i poder aconseguir un lloc apte per un ús esportiu i de lleure, sempre respectuós amb l’entorn. D’altra banda seria una oportunitat per l’educació ambiental.


Lligat amb l’educació i conscienciació ambiental, la candidata número 7, Roser Aguilar, va explicar la proposta de creació de la Casa de la Natura, que s’ubicaria a la Masia de Can Flequer. Un espai on aglutinar un servei tècnic i d’assessorament en qüestions d’energia, de pobresa energètica, d’instal·lació de plaques solars, etc., i un servei educatiu i de lleure per a totes les edats, a partir d’activitats (tallers, fires, xerrades, publicacions) adaptades a la realitat de Mollet, per aconseguir una major conscienciació amb el respecte al medi ambient.


“L’Ajuntament i els equipaments municipals han de ser exemple d’ús responsable de l’energia, d’estalvi i d’ús de fonts no contaminants, per això s’impulsarà estalvi energètic, fonts renovables, i també la cessió de sostres d’equipaments municipals per a la generació d’energies netes”, expliquen.


Els residus són un element central, on hi ha propostes concretes, com la de revisar el sistema actual, a partir d’un procés d’informació i formació a la ciutadania, per acabar decidint col·lectivament quin és el millor sistema per a la nostra ciutat: més sostenible, més pràctic i que ens pugui aportar un benefici ambiental i econòmic. Mollet en Comú pensa que avui en dia la brossa que es recull “és de molt mala qualitat”, i volen canviar això, “millorant-ne la qualitat, i reduint la quantitat”. D’altra banda es proposa el segon ús dels objectes que són deixats a la Deixalleria, per tal de re aprofitar-los, si encara serveixen.


També es proposa acabar d’implementar el Pla de Mobilitat de Mollet, per fer-lo més accessible. “Cal connectar barris en eixos que puguin ser aptes per anar amb bicicleta o a peu, i també amb transport públic. Aquest, malauradament, no és suficient i no compleix amb les expectatives de la ciutadania perquè no arriba a alguns llocs de la ciutat, i perquè només hi va en un sentit. Proposem estudiar la viabilitat i fer possible una segona línia de bus urbà, així com fer una prova de bus a demanda al barri de Lourdes. A més a més, la necessitat d’una xarxa de carril bici completa i connectada, és una altra proposta, i que es faria amb carril bici o bé amb zones 30, on hi conviuen bicicletes, vehicles i vianants”, diuen des de la formació liderada per Escribano.


En matèria de protecció dels animals Mollet en Comú proposa més espais de la ciutat per ser utilitzats per animals de companyia; més recursos i formació a la policia local per tractar amb situacions relatives a animals, i que tinguin les eines necessàries (per exemple lectors de xip) i més coordinació amb entitats i associacions animalistes, i crear un espai de refugi, on poder estar els animals en bones condicions, previ a anar a la protectora, si és el cas.


El servei de l’aigua es considera que ha de respondre a una manera de fer democràtica, transparent, amb la idea essencial que l’aigua és un dret bàsic, i per tant treballar per la municipalització del servei.


Finalment, respecte a Gallecs, Mollet en Comú recolza les reivindicacions de la Plataforma en Defensa de Gallecs, i en concret es reclama que el Pla Especial ha de ser una realitat, on s’hi ha d’establir elements com que Gallecs sigui refugi de fauna, s’hi prohibeixi la falconeria, es respectin els camins en límit amb camps de conreu, i se cerquin totes les mesures per preservar i conservar l’espai natural de Gallecs.

Comentarios