28.09.2020 |
clicama

Mollet en Comú presentarà al Govern 140 propostes per incloure al llarg de tot el mandat

Entre les propostes hi ha en més inversions en els barris o la creació de la policia de barri
Mollet en Comú presentarà al Govern 140 propostes per incloure al llarg de tot el mandat

Mollet En Comú va fer públic aquest dimarts que des de fa mesos treballa en un document, anomenat “Un pressupost per millorar els barris i la ciutat” i que serà presentat a l’equip de govern de cara al pressupost de 2020. El document, encara obert, inclou unes 140 propostes que els comuns pensen que van més enllà d’aquest pròxim any i miren cap al mig termini. Tot i això pensen que moltes de les propostes són oportunes fer-les ara, ja que actualment s’està fent la redacció del POUM (Pla d’ordenació urbanística municipal), l’eina urbanística que determinarà com ha de ser la ciutat en el futur. Pensen que aquesta pot ser una eina important per evitar la degradació dels barris o per incloure noves perspectives com una ciutat intergeneracional o feminista.


Amb això, segons explicava Marina Escribano, volen desterrar la imatge que “som els del no i demostrar que som clarament una oposició constructiva que volen sumar i treballar en equip amb la ciutadania i el consistori, per millorar la ciutat”. Escribano va recordar les paraules de l'alcalde Monràs que en diferents ocasions ha convidat a altres forces a “sumar pel bé de la ciutat”.


El document presentat es divideix en tres grans blocs: un de barris, amb propostes comunes per a tots, i concretes per a cada un d’ells; un altre bloc de propostes de ciutat; i un tercer bloc, que recupera i continua reivindicant propostes fetes al pressupost 2018, que van ser acceptades i que creuen que no s’han fet realitat.


El primer bloc, centra en els barris, entra molt al detall i inclou necessitats d’espais a la via pública pels veïns, manteniment de mobiliari urbà, millores a equipaments, dignificar entrades de la ciutat, millora de la il·luminació, mesures per reduir velocitat, neteja, voreres, circulació, patis oberts, etc.


Referent als temes comuns dels barris, cal destacar una de les qüestions reivindicada de fa temps, que és la policia de barri.


D’altra banda, es proposen qüestions més generals que s’han d’abordar com a ciutat, de les que destaquem: un pacte local pel civisme, residència pública per a la gent gran, parc d’habitatge públic de lloguer, nou model de gestió de residus, recuperació de la llera del riu Besòs, mesures contra l’emergència climàtica, alternatives d’oci i lleure per a la gent jove, entre d’altres...


Els Comuns consideren que les inversions que es preveuen als pressupostos, al voltant del milió d’euros, són insuficients i reclamen el retorn al model de fa uns anys on la inversió era molt superior.

Mollet en Comú presentarà al Govern 140 propostes per incloure al llarg de tot el mandat
comentaris