07.04.2020 |
clicama

Mollet en Comú explica els deu punts que considera prioritaris per fer front a l’emergència climàtica

Mollet en Comú explica els deu punts que considera prioritaris per fer front a l’emergència climàtica

Mollet en Comú va ser una de les forces polítiques que el passat mes de desembre van signar el Manifest per la Declaració de l'Emergència Climàtica a Mollet a partir de l’1 de gener de 2020. Tot i aquesta signatura la Comissió de Medi Ambient de la formació i el Grup Municipal troben a faltar concreció en la declaració i temen que el document pugui quedar “en paper mullat”. Amb l’objectiu que això no sigui així, aquest dimarts Mollet en Comú va reclamar que la Mesa per l’emergència climàtica – que encara no s’ha constituït- sigui aviat operativa i a més a més que la composició sigui plural. També van posar sobre la taula, per evitar que la declaració no es quedi només amb bones intencions, un total de deu àmbits d’actuació que consideren “imprescindibles” d’abordar. “Aquests punts seran els que batallarem i aportarem a la Mesa d’emergència climàtica”, va explicar la portaveu de Mollet en Comú, Marina Escribano.
Roser Aguilar, de la Comissió de Medi Ambient de Mollet el Comú, va explicar aquests diversos àmbits:
•Creació d’una xarxa per ciclistes a la ciutat (inclosos aparcaments per bicis)
• Impulsar una xarxa de transport públic eficaç
• Recuperació de l’espai públic de la ciutat pels vianants
• Impuls de les energies renovables en els equipaments
Remunicipalització de l’aigua potable
•Millora de la Gestió de Residus en tots els aspectes: Reducció, Reciclatge i reutilització (amb especial atenció en productes com els plàstics). També proposen millorar la recollida amb un pla pilot en un barri
• Recuperació del riu Besòs (inclòs un pla de control de les empreses i un pla d’atracció d’empreses verdes)
• Millora del control de la qualitat de l’aire
• Impuls d’una Escola de Natura com motor de canvi en l'àmbit ambiental
• Aplicació dels criteris de l’emergència climàtica en el nou POUM.

Tot i que tots els punts són “imprescindibles”, els membres de la formació van considerar com especialment urgent les actuacions que demanen per la recuperació del riu Besòs – que recentment va patir un greu vessament contaminant- i el de la millora del control de la qualitat de l’aire. Mollet en Comú denúncia que els mesures que es prenen a la instal·lació que hi ha a les pistes d’Atletisme són “insuficients”, ja que no hi ha actualment sensors que detectin els nivells de NO2 o de micropartícules. “Això fa- va denunciar Roser Aguilar- que a Mollet sempre tinguem una bona qualitat de l’aire”

Comentarios