08.03.2021 |
clicama

Mollet en Comú denuncia la situació de la R3 amb una campanya

“Ens fan anar com sardines” vol protestar de forma molt gràfica contra les retallades a la línia R3
Mollet en Comú denuncia la situació de la R3 amb una campanya

Mollet en Comú ha posat en marxa una campanya que sens dubte crida l’atenció. La campanya amb eslògan “Ens fan anar com sardines” vol protestar de forma molt gràfica contra les retallades a la línia R3, els problemes que això prova als usuaris i reclamar un transport públic digne.
A mitjans de setembre, Renfe i el Departament de Territori i Sostenibilitat van retirar sis trens de la línia R3 que cobrien la ruta entre l'Hospitalet i Granollers-Canovelles. Aquest fet ha provocat una disminució de la freqüència de pas de trens per l'estació de Mollet-Santa Rosa i per tant un notori empitjorament en la qualitat del servei. “Passen menys trens, amb més temps d'espera i els trens van plens a vessar. Un fet que ha provocat les queixes dels usuaris, especialment degut al fet que és impossible mantenir les mínimes distàncies de seguretat en els temps de pandèmia que vivim”, denuncien des de Mollet en Comú.
La reducció de trens segons la Generalitat, és degut a unes obres al túnel entre Sants i La Sagrera. Mollet en Comú, però, opina que aquests canvis s'han comunicat “malament i amb una total falta de sensibilitat cap als usuaris”. Pensen que s'han de poder planificar les obres “sense afectar, o afectant el mínim possible, a la qualitat del servei”.
Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, "el transport públic és una necessitat prioritària, especialment davant la crisi sanitària i econòmica que vivim, les administracions haurien de tenir un compromís total amb el seu bon funcionament dedicant els recursos necessaris per a la seva millora". Específicament en el cas de l'R3 apunta: "fa molt temps que anem denunciant com aquesta línia està abandonada i va perdent qualitat. Fa anys que reclamem desdoblament i soterrament, per contra el que ens trobem és que empitjora. Sembla com si la volguessin desmantellar i això ens sembla intolerable des de l'òptica de la millora dels serveis públics"
Mollet en Comú vol refermar el seu compromís amb els serveis públics i específicament amb el transport públic que és imprescindible per facilitar la mobilitat de tothom, vertebrar el territori i lluitar contra la degradació del medi ambient i el canvi climàtic que provoca l'hegemonia del transport privat.

Mollet en Comú denuncia la situació de la R3 amb una campanya
comentaris