13.08.2020 |
clicama

Mollet celebra el seu primer ple municipal virtual i aprova una modificació pressupostària per pal·liar els efectes del Covid-19

La modificació del pressupost preveu 150.000 euros per empreses i comerços i 300.000 euros per ajudes a les famílies
Mollet celebra el seu primer ple municipal virtual i aprova una modificació pressupostària per pal·liar els efectes del Covid-19

Aquest divendres matí, l’Ajuntament de Mollet ha celebrat el primer Ple extraordinari per via telemàtica de la seva història. El Ple extraordinari s’ha desenvolupat sense problemes tècnics i amb la presència de tots els regidors. Les intervencions es podien seguir en directe a través de Youtube. Al llarg de tota la sessió, que ha començat a les 9 del matí, més de mig centenar de persones han anat seguint l’esdeveniment.


La sessió s’ha centrat en la crisi provocada pel coronavirus i ha començat amb un minut de silenci en record de totes les persones que han mort per la Covid-19 i les seves famílies. El Ple ha aprovat una primera modificació pressupostària de mig milió d’euros per pal·liar els efectes del coronavirus amb els vots favorables del PSC, Podem Mollet, Mollet en Comú, Ciutadans i Junts Per Mollet, i amb l’abstenció d’ERC-Ara Mollet-MÉS.
Aquest mig milió d’euros formen part del total d’1.5 milions d’euros extres que el govern de Mollet destinarà al Pla per a la protecció social, la reactivació econòmica i l’impuls de l’ocupació per ajudar a pal·liar els efectes de la Covid-19 que es va presentar aquesta mateixa setmana.


La primera tinent d’alcalde, Mireia Dionisio, va explicar al detall les partides que es modifiquen del pressupost de 2020 per poder obtenir aquests més de 500.000 euros. Concretament va explicar que 383.000 euros procedeixen del fons de contingència mentre que altres 140.000 s’obtenen de la renúncia dels grups municipals del PSC, Podem i Ciutadans han fet de les retribucions a les quals tenien dret amb la finalitat de destinar-les a la crisi econòmica que viu la ciutat. També hi ha 60.000 euros que surten de l’estalvi energètic dels equipaments que no han funcionat aquests dies i 15.300 euros de partides de despeses generals.
Això permetrà, va explicar la regidora, sumar 18.000 euros més a despeses per problemes de pobresa energètica de la ciutat; passar de 35.000 a 70.000 euros els diners que es destinen a ajudes al lloguer dels veïns o passar de 10.000 a 15.000 euros les partides de dinamització comercial. Tot i això els increments més grans suposen els 150.000 euros que es destinaran a ajudar a comerços i pimes o l’important increment de les ajudes a famílies (aliments, beques menjador...) que passa dels 600.000 als 900.000 euros.


L’alcalde de la ciutat, Josep Monras, va avançar que aquesta era la primera modificació del pressupost que es feia, però que preveien fer-ne d’altres en el futur amb l’objectiu de fer front a l’actual emergència social i econòmica. També va informar que amb aquesta finalitat social no dubtaria en fer pujar l’endeutament municipal fins als límits que la llei permet als ajuntaments.


Marta Vilaret, del grup d’Ara Mollet ERC MES va justificar l’abstenció del seu grup com a forma de manifestar que no s’oposen al Pla de l’Ajuntament ni a la modificació pressupostària “però no volem deixar de dir que no era l'única modificació possible”. Anteriorment el portaveu del grup, Oriol López va recordar que ells havien presentat una petició de modificació del pressupost per poder destinar recursos a la crisi actual i que proposaven mides que no han estat recollides pel Govern local com la gratuïtat de les zones blaves o la renegociació dels pagaments per la sentència de la Vinyota.


Joan Daví, de Junts per Mollet, que va votar afirmativament, va demanar la creació d’una Comissió de Seguiment del Pla que impulsa l’Ajuntament i va avançar que en el futur caldrà que s'activi un Pla d’Ajust Econòmic.


Ivan Garrido, de Ciutadans, que també va donar el seu suport a la modificació va fer una crida “a sumar i a estar units” en aquests moments. L'edil de Cs ha explicat que gran part de les propostes plantejades per la seva formació es veuen reflectides en el contingut del ple extraordinari. "Es tracta d'una sèrie de mesures enfocades als autònoms, petits comerciants de la ciutat i famílies com són bonificacions fiscals i replantejar partides del pressupost municipal", ha detallat l'edil.


El grup municipal de Mollet en Comú també va votar a favor de tots els punts de l’ordre del dia del Ple, en favor de la ciutadania, però la seva portaveu Marina Escribano va fer una crítica a la gestió i a la informació de l’equip de govern envers la resta de formacions polítiques. A més, Escribano va reclamar al govern una gestió conjunta de la crisi, i la creació d’una Taula on debatre la situació i les accions a emprendre.

Mollet celebra el seu primer ple municipal virtual i aprova una modificació pressupostària per pal·liar els efectes del Covid-19
comentaris