15.01.2021 |
clicama

Mollet aprova uns pressupostos 2021 marcats per la Covid-19

En les inversions destaca la 2a Fase de la reforma de Gaietà Vínzia o la previsió de contractar sis agents de policia mes
Mollet aprova uns pressupostos 2021 marcats per la Covid-19

El ple de Mollet va aprovar aquest dilluns amb un ampli suport els pressupostos municipals de l’any 2021. El pressupost que ascendeix a una mica més de 65 milions d’euros, una xifra similar a la de l’any passat, va ser aprovat amb els vots favorables de l’equip de govern PSC i Podem Mollet i el grup municipal de i Junts per Mollet. Els grups municipals  de Mollet en Comú i Ciutadans van optar per l’abstenció tot i que els pressupostos inclouen moltes de les seves peticions. Finalment el grup municipal d’Ara Mollet ERC MES va dividir el seu vot de forma intencionada: mentre que cinc regidors van votar en contra del pressupost, el portaveu del principal grup opositor, Oriol López, es va abstenir per mostrar que tot i que estan en contra dels comptes previstos també estan sensibilitzats “amb els moments  que estem passant”.

Tot i que la xifra del pressupost 2021 és similar a l’any passat, contempla una reorganització de la despesa per fer front als més de 2 milions d’euros d’impacte de despeses extraordinàries generades per la Covid-19.

La regidora d’Economia, Mireia Dionisio, va reconèixer que l'epidèmia implicarà que l’any que ve baixin els ingressos municipals – calculen cobrar 1 milió menys en els rebuts o assumir 300.000 euros per no pujar la taxa de residus, entre altres-  i que s’hagin canviat diverses prioritats amb l’objectiu de fer front a la crisi econòmica i social que patim. Va avançar, a més a més, que aquest pressupost serà modificat  al llarg de l’any vinent per fer front a les necessitats que sorgeixin. “El compromís serà adaptar el pressupost les vegades que faci falta per no deixar ningú enrere”, va dir.

La regidora va explicar que el pressupost d’enguany s’ha estructurat en quatre eixos principals:

· El suport a les persones per no deixar a ningú enrere amb especial atenció als col·lectius més vulnerables. Els comptes aprovats destinen gairebé 20 milions d’euros a polítiques de protecció social, foment de l’ocupació i qualitat de vida.

· Fer de Mollet una ciutat més verda i compromesa amb l’emergència climàtica, fomentant les energies renovables.

· La millora de la neteja, l’accessibilitat i el manteniment de l'espai públic, destinant més de 2 milions d’euros en inversió pública i més de 4 milions en neteja viària i recollida de residus.

· Treballar per a la reactivació de l'economia i la generació d'ocupació, amb la contractació de nous plans d’ocupació i programes de desenvolupament econòmic i comercial de la ciutat.

TRES MILIONS PER INVERSIONS

Tot i que aquest any es vol primar la despesa amb finalitat social, els pressupostos pel 2021 inclouen prop de 3 milions per a inversions. Entre aquestes destaquen la 2a fase de les obres de remodelació del carrer Gaietà Vínzia, la primera fase de remodelació del Pavelló de Riera Seca i dels edificis municipals de Jaume I i Prat de la Riba. També hi ha  l’inici de les obres de remodelació dels pisos del Longaron per convertir-los en habitatge de lloguer social, la instal·lació de plaques fotovoltaiques a edificis municipals, ampliació de punts de càrrega elèctrics a la ciutat. Millores en la il·luminació de diferents espais de la ciutat, millores als polígons de la ciutat, millora i creació d’espais per a gossos i gats, entre d’altres.

SIS AGENTS DE POLICIA MÉS

 També destacar que els pressupostos 2021 preveuen l'increment de la plantilla de la policia municipal, amb la cobertura de 6 places d’agent i dues de caporal, la renovació dels parcs infantils. La posada en marxa del Pla d’Actuació Municipal de l’Energia Sostenible i Clima, la redacció i/o aprovació de nous plans Municipals: de Mobilitat, d’Infància, de Turisme. El reforç de la partida destinada al Servei d’Atenció a les Dones víctimes de violència de gènere, la posada en marxa un servei d’atenció integral (SAI) local per les persones LGTBI. La Consolidació de Mollet Hub com a espai d’innovació social i econòmica de la ciutat, la licitació d'un nou web i portal de transparència. Reforçar l’Oficina Local d’Habitatge i iniciar el programa d’inspeccions d’habitatges buits i manteniment de les ajudes al lloguer. O reforçar els programes socioeducatius i culturals a través del Pla Educatiu d’Entorn.

L'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, sobre aquests pressupostos ha dit que  "Esmerçarem tots els recursos que siguin necessaris per ajudar a qui més malament ho està passant no deixarem a cap molletà ni cap molletana enrere. Aquesta és la nostra prioritat i la nostra millor inversió. Paral·lelament, farem possible la recuperació i reactivació econòmica de la ciutat, generant noves oportunitats i llocs de feina, millorant l'espai públic de la ciutat, reforçant la neteja i el manteniment dels parcs, places i carrers de Mollet".

Mollet aprova uns pressupostos 2021 marcats per la Covid-19
comentaris