23.01.2021 |
clicama

Mollet aprova provisionalment el Pla de Millora Urbana del sector de Can Prat

El sector es destinarà en un 80% a ús terciari, bàsicament comerç i serveis
Mollet aprova provisionalment el Pla de Millora Urbana del sector de Can Prat

Al Ple de Mollet del 21 de desembre de 2020 es va aprovar provisionalment el Pla de Millora Urbana del sector de Can Prat.  El Pla de Millora, que s'ha posat en marxa a instàncies dels propietaris, afecta un espai de més de 130.000 m² de superfície que va des de la Riera del darrere del carrer Indústria fins a l'altura del Restaurant Can Prat, quedant-ne exclòs, i entre la línia de ferrocarril Barcelona-França i l'autopista C-33.

Aquest espai es destinarà a dos usos: 20% del sostre per a ús industrial, i 80% de sostre per a ús terciari, és a dir comerç i diferents serveis a particulars i a les empreses.

El Pla de Millora garanteix la protecció de l’espai més característic de la zona com és el passeig de l'avinguda de Can Prat amb els seus plataners d'ombra, i el desenvolupament del sector respecte al manteniment de l’antiga nau “Fredenhaguen”

També es garanteix la connexió amb els dos sectors adjacents, la Teneria Can Prat Nord, i s’estableix un nou sistema viari perimetral en el mateix sector i un total de 10.906,84 m² com espais lliures.

Ara la Generalitat de Catalunya ha de fer l’aprovació definitiva del Pla. Un cop aprovat per la Generalitat de Catalunya de manera definitiva, ja es podran dur a terme les obres d'urbanització i construcció. La previsió és que això es faci en un termini de dos anys.

Mireia Dionisio, regidora coordinadora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Urbà, Sostenibilitat i Habitatge afirma que "aquesta aprovació és molt important perquè significa més de 130.000 metres quadrats d’activitat econòmica i de serveis a la ciutat, el que significa més oportunitat de feina, de noves empreses i serveis, i ho fem protegint en tot moment les zones verdes de la zona, com sempre".

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a Mollet ha celebrat que el ple de l'ajuntament hagi donat llum verda al Pla de millora urbana de Can Prat (PMU7). La regidora de Cs, Eva Guillén, ha destacat que el pla "integra part de les al·legacions efectuades per Ciutadans Mollet per tal de millorar les garanties de l'execució i conservació del PMU". I ha afegit que "amb les propostes acceptades l'execució de les obres i manteniment posterior de Can Prat està garantit".

Les mesures aprovades contemplen la creació d'una entitat de conservació estable durant un termini de cinc anys, la qual vetllarà perquè les obres que en el seu dia s'executin, es facin de forma correcta i que amb posterioritat el seu manteniment sigui òptim. 

Mollet aprova provisionalment el Pla de Millora Urbana del sector de Can Prat
comentaris