25.09.2020 |
clicama

Mollet aposta pel vehicle sostenible i dóna suport al Pacte d’Estat pel Dret a l’Habitatge

Un vehicle sostenible que ha començat a funcionar recentment a la ciutat
Un vehicle sostenible que ha començat a funcionar recentment a la ciutat
Mollet aposta pel vehicle sostenible i dóna suport al Pacte d’Estat pel Dret a l’Habitatge

Mollet en Comú va sortir satisfeta del ple del mes de juliol en el camp de les mocions. Dues de les tres que van presentar - una sobre el dret de l’habitatge i una altra sobre la mobilitat sostenible- van ser aprovades per unanimitat i la tercera – relativa a la gestió de l’epidèmia- va ser aprovada amb els vots de tots els grups excepte Ara Mollet ERC MES i Junts per Mollet que es van abstenir.
La primera moció aprovada per unanimitat proposava adherir-se a la campanya “Confinem els cotxes, recuperem la ciutat”. La Campanya engegada per entitats de tota Catalunya, demana un pla de desconfinament en què es prioritzin les persones i la mobilitat justa i sostenible envers l'ús del vehicle privat.


“En la línia de la lluita contra el canvi climàtic i la declaració de l’emergència climàtica, que hem aprovat a la nostra ciutat, des de Mollet en Comú es considera imprescindible adquirir un compromís perquè cada cop la ciutat sigui més saludable, i es fomenti l’ús de vehicles sostenibles”, van argumentar els comuns.


Totes les formacions van estar d’acord amb què la contaminació atmosfèrica ens afecta greument, i en el context de la pandèmia que hem viscut i seguim vivint, “s’ha posat més de manifest que el model actual és insostenible, i que les ciutats han de donar més espai i protagonisme a les persones, per sobre dels cotxes”.


D’altra banda, també va rebre suport unànime la que plantejava un Pacte d’Estat pel Dret a l’habitatge, amb tot un seguit de mesures i propostes imprescindibles perquè l’habitatge digne sigui un dret per a tothom: regulació de preus de lloguer, pisos de grans tenidors passi a borsa habitatge social, recuperar llei de barris per rehabilitar aquells més degradats, entre d’altres.


La proposta inclou entre d’altres: Instar la cooperació entre totes les administracions públiques per a garantir el dret a l’habitatge; contemplar una nova moratòria per a desnonaments i una pròrroga automàtica dels contractes de lloguer; mecanismes de mediació obligatòria prèvia a l’inici de procés de desnonament; reforma fiscal per beneficiar el lloguer protegit i la rehabilitació; Lluita contra l’especulació; reconversió dels habitatges buits de la SAREB i dels grans tenidors en habitatges de lloguer per a famílies vulnerables, Regulació i control del preu dels lloguers; aprovar en l'àmbit de govern català, una nova llei de barris per fomentar la rehabilitació en barris en situació de vulnerabilitat i amb habitatges envellits.


DEMANEN MÉS RECURSOS CONTRA ELS REBROTS


La tercera moció dels Comuns era amb relació a com s’aborden i gestionen els nous rebrots que s’estan donant a Catalunya, i proposa dotar de més recursos humans (personal sanitari, rastrejadors...), econòmics, i sobretot també, més coordinació i comunicació amb els ajuntaments, que es troben sols davant aquesta segona onada. Aquesta moció va obtenir tots els vots favorables, excepte set abstencions, dels grups d’Ara Mollet ERC MES i de Junts per Mollet.

Mollet aposta pel vehicle sostenible i dóna suport al Pacte d’Estat pel Dret a l’Habitatge
comentaris