10.08.2020 |
clicama

Més de 300 persones demanen al Govern de Monràs que rectifiqui en les pujades de l’aigua i les escombraries

L’Ajuntament recorda que les bonificacions es veuran en el proper rebut i anuncia noves ajudes
Més de 300 persones demanen al Govern de Monràs que rectifiqui en les pujades de l’aigua i les escombraries

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Mollet va iniciar el divendres la primera d'una sèrie d'accions que té previstes per protestar per la pujada del 15% en els impostos municipals de l’aigua i de les escombraries. La plataforma va llançar aquest dia, a través de la web change.org, una petició perquè el Govern de Josep Monràs rectifiqui en aquesta pujada que qualifiquen "de presa de pèl" en plena crisi sanitària, social i econòmica. La petició ja tenia avui dimecres el suport de més de 300 persones.


En la petició la PAH diu que “mentre altres consistoris han decidit assumir la factura, el nostre excel·lentíssim Ajuntament ha decidit que el preu el paguem nosaltres, les famílies. Així, mentre les autoritats sanitàries adverteixen de la importància de rentar-se les mans, les veïnes i veïns de Mollet, ens hem d’enfrontar a una pujada de la factura de l’aigua, del 15%”.


La PAH, en un comunicat sobre la pujada, es mostra crítica amb tots els grups municipals i diu que utilitzen aquesta situació “per la seva guerra política, de la qual, com sempre, no hi haurà vencedors ni vençuts, només supervivents” i els retreu a tots que “la pujada va ser aprovada per tots els grups municipals en el Consorci de residus” i que van prendre aquesta decisió “sense pensar en els centenars de famílies que estem al límit econòmic i amb prou feines arribem a final de mes”.


Aquesta decisió, empeny a moltes llars a haver de triar entre menjar o pagar les factures, en uns moments de clara recessió en què des dels moviments socials estem exigint l’exoneració dels pagaments. En cap cas, la solució per poder pagar els abusos sobre el preu d’un dret fonamental, ha de passar pel fraccionament de les factures. Si a això li sumem que la lectura és estimada, si alguna cosa sabem per experiència, és cap a on solen escombrar aquestes estimacions en els subministraments.


La PAH anima a totes les persones de Mollet que es troben amb dificultats per a fer front als pagaments de subministraments, a posar-se en contacte amb ells amb la finalitat d’organitzar-se. “Juntes, no sols aconseguirem solucions, també podrem exercir més pressió perquè no ens colin unes pujades escombraries i per a continuar exigint una xarxa d’aigua pública i una regularització dels últims rebuts per a no haver de pagar aquesta pujada de la factura de l’aigua totalment indiscriminada”, diuen.


LES BONIFICACIONS, EN EL PROPER REBUT


L'Ajuntament de Mollet del Vallès ha sortit al pas de les queixes per la pujada del rebut de l'aigua i les escombraries del 1r trimestre de 2020 corresponent als mesos de gener a març i ha informat que la Taxa d’Escombraries es fixa en funció dels preus marcats pel Consorci de Residus del Vallès Oriental per a la millora del servei d’escombraries.


També ha recordat que els tributs municipals, vénen acompanyats d’unes bonificacions a les quals es poden acollir aquelles persones que ho necessitin i que aquestes poden arribar fins al 95% de la taxa de l’aigua i una taxa de 3,4 euros l'any del rebut d’escombraries.


També recorda que amb motiu de l’actual epidèmia es va aprovar que els rebuts municipals es puguin fraccionar fins a sis mesos sense interessos i que en el proper rebut que correspondrà al consum dels mesos de l’estat d’alarma – abril, maig, juny- hi haurà una rebaixa del 50% del cànon de l’aigua. L’Ajuntament de Mollet recorda que finalment “s’estan estudiant altres mesures per incrementar les bonificacions.”.


EL PSC APUNTA A MOLLET EN COMÚ


Finalment, el PSC qualificava en un comunicat les queixes per la pujada de l’aigua i les escombraries de “campanya de desinformació” organitzava per desgastar al govern municipal i apuntava a Mollet en Comú com a responsable.


En una nota el PSC demanava a Mollet en Comú “que no enganyi més a la ciutadania, que no tergiversi i no faci servir les seves pròpies decisions per atacar als altres o per amagar les seves vergonyes i l’animem a demanar la reducció de la taxa d’escombraries allà on es decideixen, al Consorci de Residus del Vallès Oriental, del qual formen part”.

Més de 300 persones demanen al Govern de Monràs que rectifiqui en les pujades de l’aigua i les escombraries
comentaris