29.10.2020 |
clicama

Més de 200 marxants protesten als carrers de Mollet contra el canvi d’ubicació del mercat no alimentari

Els marxants presenten avu un escrit de queixa com a pas previ a anar als tribunals de justícia
Més de 200 marxants protesten als carrers de Mollet contra el canvi d’ubicació del mercat no alimentari

Més de 200 marxants del mercat setmanal de Mollet es van manifestar aquest dilluns pels carrers de la ciutat per mostrar la seva protesta contra el canvi d’ubicació del mercat no alimentari. Els paradistes estan en contra de la ubicació que el proposa l’Ajuntament de la ciutat a l’Avinguda Rabassaires.


Els manifestants, convocats per un total de cinc organitzacions, van sortir de la plaça Prat de la Riba i van marxar pel carrer Barcelona i l’Avinguda Llibertat fins a l’Ajuntament. Portaven una pancarta amb el lema “El mercat diu no al canvi d’ubicació. Els fills dels marxants també mengen” i un taüt amb la paraula Mercat i al llarg de la marxa es van cridar diverses vegades “Monràs Dimissió”. Els convocats portaven nombroses pancartes en contra de l’actual govern del PSC i Podem, l’alcalde de la ciutat i també la regidora de Comerç, Mercè Pérez. A la marxa van participar representants de formacions polítiques locals com el portaveu d’Ara Mollet ERC MES, Oriol López o el de Ciutadans, Ivan Garrido, que en els darrers dies han mostrat el seu suport a la reivindicació dels paradistes ambulants.


Al llarg de la marxa es va fer una única parada davant el Mercat Municipal per demanar als comerciants de la ciutat el seu suport a la reivindicació de tornar als seus llocs tradicionals. Els paradistes ambulants de tèxtils, calçats i complements afirmen que la seva absència del centre els dimarts perjudica el negoci de tots els comerciants estables.


Els manifestants es van concentrar a les portes de la casa de la Vila on van demanar de nou la dimissió de l’alcalde i van organitzar una petita performance consistent en què alguns d’ells van llençar les plaques que els autoritzen a estar al mercat no sedentari de Mollet.


Davant de l’Ajuntament de Mollet els representants dels marxants van explicar que aquests dimarts presentaran a l’Ajuntament de Mollet un escrit en contra de la decisió d’aquest de traslladar-los a l’Avinguda Rabassaires. Aquest escrit de queixa serà el pas previ de presentar un recurs per la via judicial del Contenciós Administratiu.


Allà es va informar que la darrera proposta de l’Ajuntament ha estat mantenir-se inflexible en la proposta de l’Avinguda Rabassaires tot i que el 14 de juliol ja podran començar el 100% de les parades habituals. Les normes que els fixen- i que tampoc agraden als paradistes- és que al marge que el mercat estarà tancat per una tanca s’estableix que les parades han de tenir un espai màxim de 5 metres. Per altra banda, els representants dels paradistes es queixen que no se’ls dona cap data límit per la ubicació provisional de l’Avinguda Rabassaires i de retorn als espais habituals tot i que com a contrapartida el Govern local s’ha compromès a eximir-los de pagar les taxes dels mesos de juliol, agost i setembre.


Les agrupacions dels paradistes van sotmetre a votació dels marxants si acceptaven, o no la darrera proposta municipal. La votació, que va donar com a resultat un no, va ser organitzada a la mateixa plaça de l’Ajuntament. El resultat no era definitiu, ja que no hi eren presents tots els paradistes del mercat amb dret a vot.

Més de 200 marxants protesten als carrers de Mollet contra el canvi d’ubicació del mercat no alimentari
comentaris