09.08.2020 |
clicama

Marxa pels carrers de Mollet per advertir de l’emergència climàtica

Marxa pels carrers de Mollet per advertir de l’emergència climàtica

L’alerta sobre l’emergència climàtica que estem vivint es va deixar sentir aquest dijous a Mollet. Convocades per la plataforma Mollet pel Futur més de tres-centes persones, de totes les edats, es van concentrar all quatre bancs de la ciutat i, posteriorment, van marxar – alguns en bicicleta- en manifestació fins a la plaça de l’Ajuntament, per l’Avinguda Llibertat. Els concentrats, que portaven una gran varietat de pancartes amb moltes peticions diferents, i que van corejar eslògans com “No hi ha planeta B” o “Canviem el sistema i no el clima” formaven part de la gairebé seixantena d’organitzacions de tota mena – inclosos alguns comerços- que se sumaven a la protesta que era la prèvia local de la Vaga pel Clima que es fa avui mundialment.


En arribar a la plaça de l’Ajuntament el membre de Mollet pel Futur Marc Selva va llegir un manifest on deia que aquesta manifestació volien que "sigui l'inici, l'espurna per començar a crear tot un moviment ecologista a Mollet, perquè també des del municipalisme es pot fer molta feina".


També van explicar davant dels presents que Mollet pel Futur és una plataforma que té com finalitat que es declari l’emergència climàtica al municipi com més aviat millor i que això es faci amb mesures efectives. El grup prepara una moció perquè sigui aprovada a l’ajuntament, en sintonia amb les que s’estan aprovant a moltes altres ciutats del nostre país i del món. Amb aquestes mesures "Busquem salvaguardar el nostre futur posat ara mateix en qüestió. Ja n'hi ha prou de pors electorals, de mesures a curt termini i d'enganys oportunistes. Exigim el dret a la vida. Som la natura defensant-se a si mateixa", deia Laura Villar, membre de Mollet Pel Futur.

Marxa pels carrers de Mollet per advertir de l’emergència climàtica
comentaris