26.02.2020 |
clicama

L'Ofrena floral al monument de Rafael Casanova centre de la Diada a Mollet

L'Ofrena floral al monument de Rafael Casanova centre de la Diada a Mollet

La Diada Nacional de Catalunya que se celebrarà el dimecres dia 11 dóna el tret de sortida al curs polític. A Mollet l'acte central tornarà a ser l'ofrena floral que es realitzarà el mateix dia, a les 12 del migdia, al monument de Rafael Casanova i en la que participen la majoria de formacions polítiques i entitats de la ciutat.
L’acte començarà a les 12 del migdia al monument de Rafael Casanova, situat a l’avinguda que porta el mateix nom i que és obra de l’artista molletà Cesc Bas.
La secció local d’ERC Mollet conjuntament amb el Grup Municipal d’Ara Mollet ERC-MES, organitza per la seva banda la tradicional marxa i posterior ofrena floral al monument de Rafael Casanova.


La concentració serà a les 11.00h, a la plaça Catalunya, per anar en manifestació -acompanyats de grallers i tabalers- fins al monument de Rafael de Casanova, on es farà l’ofrena floral i els regidors i regidores d’Ara Mollet ERC-MES participaran, posteriorment, en l’acte institucional.
L’Associació Musical Pau Casals i la coral Capella de Música de Santa Maria acompanyaran l’homenatge amb la interpretació de peces musicals com la sardana Blancaneu i els himnes de Mollet i de Catalunya, entre d’altres.


La hissada de bandera anirà a càrrec de l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, acompanyat de tres infants de la Colla dels Torrats, de la Colla Gegantera i de la Colla dels Morats, que aquest any celebren el seu 25è aniversari. Tot seguit s’iniciarà l’ofrena floral. A l'ofrena assistiran totes les formacions amb representació al Consistori, excepte Ciutadans que en totes les poblacions ha manifestat que no anirà a les ofrenes institucionals perquè consideren que “la Diada no és de tots, se l’han apropiat els separatistes i els actes que organitzen exclouen més de la meitat de la societat catalana”.

En els eixos principals de la ciutat, el consistori molletà ha instal·lat banderoles commemoratives de l’11 de setembre per recordar la celebració i mostrat el reconeixement i l’adhesió de Mollet a la Diada Nacional de Catalunya. L’Ajuntament anima la ciutadania a penjar senyeres als balcons.
Com és tradicional les formacions independentistes, de forma unitària, organitzen aquest dimarts del 10 de setembre, a la plaça Prat de la Riba, una marxa de torxes que també finalitza davant del monòlit de Rafael Casanova.

Comentarios