02.06.2020 |
clicama

Llum verda al Calderí, el nou barri de Mollet

La urbanització del sector implicarà la construcció de 1.329 habitatges i nous espais per equipaments, comerç i zones verdes

Llum verda al Calderí, el nou barri de Mollet

El darrer ple municipal del mandat va donar llum verda a la creació a Mollet del nou barri del Calderí. El ple municipal amb els vots favorables dels grups del PSC, Podem, Ciutadans, el Partit Popular i els dos regidors no adscrits, va aprovar la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana de Mollet en aquest àmbit el que determina bona part del futur del darrer gran espai urbanitzable de la ciutat. La proposta aprovada únicament va tenir l’oposició dels cinc regidors d’Ara Mollet ERC MES, mentre que els grups de Canviem Mollet – aquest des d’una postura crítica- i el PDeCAT van facilitar l’aprovació amb la seva abstenció.


Mireia Dionisio, coordinadora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Urbà, Sostenibilitat i Habitatge, va explicar que la proposta que portaven a l’aprovació del ple municipal era “molt favorable per l’Ajuntament”, ja que recull unes xifres d’espais públics, d’habitatge protegit, “per sobre del que marca la llei”.


L’espai del Calderí, d’uns 300.000 metres quadrats, tindrà un 80% d’espais d’ús públic (equipaments, vials, zones verdes...) En total l’espai de zones verdes serà d'uns 94.000 metres quadrats i un total de 82.000 seran equipaments (docents, assistencials, culturals, esportius. Ambientals...)
La previsió d’habitatges és de 1.329, dels quals 849 seran habitatges lliures i 480 protegits. Segons Dionisio, el percentatge del 36% d’habitatge protegit està per sobre del que marca la legislació que preveu un 30%.També hi ha 41.000 metres quadrats d’ús terciari, entre ells el comercial.
La modificació puntual del Pla General del Calderí, que es fa a proposta de la junta de Compensació del sector, on el Consorci de la Zona Franca és majoritari, té tots els informes favorables dels organismes que supervisen aquests procediments.


Marta Vilaret, en nom del grup d’Ara Mollet ERC MES, va criticar la falta de debat entorn d'aquesta modificació del Pla General i va recordar que actualment està en procés de discussió un nou POUM. La regidora va criticar “el sostre molt baix” que hi havia per l’habitatge protegit el que implicaria que es farien pisos de menys de 60 metres quadrats útils en aquest àmbit. També va mostrar-se crítica amb la disposició de la zona comercial en un mateix punt d’entrada i va afirmar que tenia la sensació que “quedarà un barri molt aïllat de la resta de la trama urbana”


Marina Escribano, de Canviem Mollet, també va considerar que l’aprovació era precipitada, que calia un debat en profunditat, i va proposar deixar el tema sobre la taula pel proper mandat. “No es pot portar un tema d’aquesta importància en l’últim ple del mandat”, va dir.


Xavier Buzón, de Podem Mollet, per contra va considerar que calia facilitar aquesta aprovació perquè el desenvolupament del Calderí, a més d’incrementar els parcs i jardins de la ciutat, proveirà també d’espais per equipaments que són necessaris com un nou CAP o una residència per la gent gran. En la importància de l’espai per compensar dèficits de la ciutat en equipaments i habitatge també van coincidir el portaveu de Ciutadans, Francisco Muñoz i la regidora del PP, Susana Calvo.

Llum verda al Calderí, el nou barri de Mollet
comentaris