28.10.2020 |
clicama

Llibertat amb càrrecs pels dos CDR vallesans acusats en el marc de l’operació Judes

Un nou problema tècnic de l’Audiencia Nacional ha obligat que declaressin per escrit davant d’un jutge de Mollet
Llibertat amb càrrecs pels dos CDR vallesans acusats en el marc de l’operació Judes

Els dos darrers CDR vallesans citats a declarar per l’Audiencia Nacional en el marc de l'operació Judes, Sònia Pascual i Rafael López han quedat en llibertat amb càrrecs, però sense mesures cautelars.


Les declaracions dels dos CDR que s’havien d’haver fet el passat 30 de juny quan sí que ho van fer quatre CDR més, tres als jutjats de Sabadell i una veïna de Mollet, l’Esther Canet al jutjat de la ciutat pels que l’Audiència Nacional també va decretar llibertat amb càrrecs sense mesures cautelars.

La declaració d’avui dels dos membres dels CDR s’ha produït dues setmanes després que la declaració d'aquests dos investigats se suspengués per problemes tècnics de l'Audiència Nacional. Els dos encausats, un de Montmeló i l’altre de Mollet, han arribat al voltant de les dotze del migdia als Jutjats de Mollet del Vallès per comparèixer davant el jutge de l'Audiència Nacional per videoconferència.

Després d'esperar durant més de dues hores a l'interior de l'edifici, finalment l'advocat dels dos CDR ha demanat que les declaracions es fessin per escrit davant la magistrada del jutjat d'Instrucció número 3 de Mollet. "Aquest és el segon cop que ens trobem en aquesta situació", ha explicat Carlos Hurtado, que ha considerat que l'episodi és "lamentable". Hurtado ha assegurat que aquest fet evidencia que aquesta és "una causa general per perseguir la dissidència que ni tan sols l'Audiència Nacional es pren de debò". Alhora, ha remarcat que la impossibilitat de connectar amb Madrid, ha fet que els dos investigats "no hagin estat informats sobre els delictes que se'ls imputen". Així, ha recordat que en la citació judicial només apareix el delicte de pertinença a banda terrorista. "A més d'aquest hi posa i altres delictes, sense especificar quins", apunta l'advocat Afegeix que tampoc saben "per quins fets concrets" se'ls està investigant, ja que la defensa encara no ha pogut accedir a la causa completa.


Una cinquantena de persones s'han aplegat a l'exterior de l'edifici judicial per expressar el seu suport als dos CDR acusats de terrorisme. Entre aquests hi havia d'altres encausats en l’operació Judes portada a terme per la Guardia Civil i que va incloure vàries detencions. En sortir dels jutjats, els dos investigats han estat rebuts amb aplaudiments i abraçades i han agraït l'escalf de la gent. 

 

Llibertat amb càrrecs pels dos CDR vallesans acusats en el marc de l’operació Judes
comentaris