24.08.2019 |
clicama

Lestonnac desmenteix que els pares que no parlen català hagin de portar un traductor

El passat divendres va començar a córrer per les xarxes socials que l'escola demanava l'ús de traductors a les reunions amb els tutors

Lestonnac desmenteix que els pares que no parlen català hagin de portar un traductor

El passat divendres va començar a córrer per les xarxes socials una denúncia: una escola de Mollet demanava l'ús de traductors a les reunions amb els tutors en cas que els pares no entenguessin el català. La suposada denúncia venia acompanyada d'una fotografia d'una circular escolar on, efectivament, es podia llegir "Si no parleu o enteneu el català cal que assistiu a l'entrevista acompanyats d'una persona que pugui traduir. Si no coneixeu cap persona que us pugui fer de traductor/a informeu al/la tutor/a". A mesura que la "notícia" va anar corrent, algú va identificar l'escola autora de la circular com el Col·legi Lestonnac.


Posteriorment aquesta informació es va desmentir i la polèmica circular es va atribuir a una Escola de Reus (Tarragona). Tot i això, donat l'impacte del rumor, a la matinada del dissabte el Col·legi de Mollet feia pública per mitjà del seu Facebook un desmentiment formal que tingués cap relació amb aquesta circular als pares.


"Malauradament hem sabut que corre per la xarxa una informació falsa, amb la fotografia d'una circular que s'atribueix a la nostra escola. Desmentim rotundament que aquest escrit hagi estat mai editat al centre. És per això, que emprendrem les mesures oportunes per aclarir la situació. Som coneixedors que la mateixa persona que ha publicat la informació, ho ha rectificat posteriorment. Lamentem profundament aquest fet. Gràcies", deia l'escola.


El fet, però, era ja de domini públic a la ciutat il'Ajuntament de Mollet, en aquest cas a través de Twitter, també va voler sortir dissabte a desmentir el rumor i a més a més demanava, en nom de l'alcalde, Josep Monràs "que no es contribueixi a difondre falsos rumors per les xarxes".
Aquesta és la segona brama que l'Ajuntament de Mollet contribueix a desmentir en pocs dies. Fa uns dies es va difondre per les xarxes socials que una família conflictiva que va provocar aldarulls a la Llagosta s'havia instal·lat a un pis de protecció oficial de la ciutat. L'Ajuntament va fer també un comunicat a les xarxes socials per desmentir-ho.


Precisament l'Oficina del Síndic Personer de Mollet del Vallès organitza, per al dimecres 26 de setembre, unes jornades entorn dels rumors i les xarxes socials. Durant la trobada hi haurà un diàleg amb Marc Argemí, consultor i professor especialitzat en comunicació. El tema, com es pot veure, està de plena actualitat en aquests moments.

Comentarios