27.01.2021 |
clicama

L'alcaldessa de Sant Fost ha renunciat dos mesos després de ser escollida

L'alcaldessa de Sant Fost ha renunciat dos mesos després de ser escollida
L'alcaldessa de Sant Fost Maria José Sánchez ha comunicat aquest dilluns en el ple municipal la seva voluntat de deixar l'alcaldia amb data 9 de setembre. Sánchez, escollida regidora en la llista del PSC, va ser envestida un dia després de marxar d'aquest partit gràcies al vot de republicans, convergents i comuns. Això va provocar que el partit més votat a les eleccions municipals, els independents de IUSF la qualifiquessin des del primer dia com a trànsfuga. Ajuntaments com el de Mollet o el de La Llagosta van anunciar la ruptura de relacions institucionals amb Sant Fost per l'elecció de Maria José Sánchez.
Ara Sánchez anuncia la seva renúncia a l'alcaldia, però també que mantindrà la seva regidoria, motiu pel qual s'iniciarà el tràmit per l'elecció d'un nou alcalde o alcaldessa.

L'actual alcaldessa, en una llarga carta publicada per l'Ajuntament de Sant Fost, explica que plega "no com una decisió de covardia o incompetència sobrevinguda, sinó com una qüestió de valentia, responsabilitat i democràcia".
Agraeix tanmateix el suport que li van donar el Grup municipal ERC-JXSF i del grup municipal SFECP-ECG per fer-la alcaldessa el passat mes de juny.
"Agraeixo, i per sobre de tot, la confiança que m’han fet les ciutadanes i ciutadans del nostre municipi, les mostres d’estima del personal municipal, i el suport directe de la meva família", diu.
"Malauradament, des de la meva investidura, l’oposició legítima del nou govern liderada pel grup municipal IUSF, han centrat les seves crítiques i els seus esforços en la meva persona. He hagut de patir desqualificacions personals, m’he sentit perseguida i assetjada. I això no està bé", diu.
"Però he d’insistir que la meva renúncia no es basa en la covardia o en perquè les crítiques a la meva persona hagin fet efecte sinó ans el contrari. Com va dir Albert Einstein: “L’ignorant critica perquè es pensa que ho sap tot, l’intel·ligent respecta, perquè pensa que pot aprendre alguna cosa nova”. No, les crítiques i els insults no m’han espantat mai. Sempre he intentat aprendre de les primeres i m’han entristit els segons".

"Però cal encarar la realitat i, lamentablement, el cert és que el debat polític des del Ple de la meva Investidura s’ha centrat en la legitimitat de la meva persona, i això no és just pel nostre poble. Cap dels càrrecs electes d’aquest consistori són importants, tots som prescindibles. El nostre pas pel consistori és caduc en el temps i així ha de ser. Allò que realment és important és el nostre municipi, les Santfostenques i els Santfostencs i, sobretot, les properes generacions de la nostra societat que han de prevaldre al llarg del temps. Per tant, ni l’Ajuntament que he tingut el plaer d’encapçalar, ni el Plenari que he tingut la sort de presidir, tot i que per escassos mesos, no es pot permetre el luxe de perdre el temps parlant i debatent sobre la meva persona perquè, jo, no sóc important. Jo només pretenc ser el que crec que hauríem de pretendre ser tots els càrrecs electes: “una expressió de la voluntat popular”.
Accepteu-me per tant, i com s’ha sentit altres cops en política, el “meu pas al costat” per tal que aquells qui critiquen es vegin forçats a tornar a enfocar el debat als temes que cal debatre: la gestió, funcionament i futur del bé públic, l’interès general i el nostre
poble. I dic “pas al costat” atès que és la meva voluntat continuar treballant pel nostre municipi des de la meva qualitat de Regidora del Plenari municipal de Sant Fost de Campsentelles i, m’ofereixo des d’aquest moment, al futur govern que sorgeixi en els dies vinents, per aconseguir una unitat d’acció en els temes més importants pel nostre
municipi. I desitjo, també des d’aquest mateix moment, que totes les persones electes d’aquesta legislatura sapiguem estar a l'altura que el mandat requereix en aquests temes essencials que ens han de portar al Sant Fost de les nostres filles i fills.

L'alcaldessa de Sant Fost ha renunciat dos mesos després de ser escollida
comentaris