06.08.2020 |
clicama

L'Ajuntament de Mollet demana a Salut que ubiqui un centre d'urgències de 24 hores a la ciutat

Mollet es compromet a cedir uns terrenys municipals per la seva construcció

L'Ajuntament de Mollet demana a Salut que ubiqui un centre d'urgències de 24 hores a la ciutat

L'Ajuntament de Mollet demanarà al Departament de Salut i al Catsalut que ubiqui un Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAPs) de tot el Baix Vallès a la ciutat. Així ho va aprovar aquest dilluns el ple municipal a partir d'una moció presentada per Canviem Mollet i que inicialment va ser impulsada per la plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès i la Marea Blanca de Catalunya. La moció va ser aprovada amb el vot favorable de tots els grups municipals i dels dos regidors no adscrits.


Per fer possible que es construeixi a Mollet el CUAP, un equipament que pot contribuir a descongestionar les urgències hospitalàries, l'Ajuntament de Mollet, en la mateixa moció, es compromet a cedir al Departament de Salut uns terrenys municipals adequats.


A l'Ajuntament també es demana que la gestió del CUAP sigui gestionat per l'ICS i que es faci partícips als agents socials, ajuntaments, plataformes i altres en el procés de la redacció del projecte i construcció d'aquest equipament de gestió i titularitat publica d'ICS.


La moció va ser llegida davant del ple pel representant de la plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès i la Marea Blanca de Catalunya per Antonio López. La Plataforma s'havia reunit prèviament amb tots els portaveus municipals per convidar-los a donar suport a aquesta moció.


Els centres d'urgències d'atenció de primària (CUAPs) són centres coordinats amb els equips d'atenció primària (metge i infermera de capçalera), Estan oberts les 24 hores i ofereixen serveis com pot ser cirurgia menor, radiologia, anàlisis clíniques, reanimació cardíaca, per traumatisme lleu, i et poden derivar cap als serveis hospitalaris de referència si la persona ho necessita (en coordinació amb el SEM).


Actualment al Baix Vallès només hi ha servei 24 h a la Llagosta i la resta d'urgències es fan a l'Hospital de Mollet, "al qual pots estar 5 o 6 hores a la sala d'espera, amb uns boxes totalment insuficients per al volum de pacients per atendre", es diu a la moció.

L'Ajuntament de Mollet demana a Salut que ubiqui un centre d'urgències de 24 hores a la ciutat
comentaris