15.08.2020 |
clicama

L’Avanç del POUM s’aprova amb l’abstenció dels principals grups de l’oposició

Els grups traslladen la seva posició definitiva al nou planejament de la ciutat a la discussió de l’aprovació inicial
L’Avanç del POUM s’aprova amb l’abstenció dels principals grups de l’oposició

El Ple de l’Ajuntament de Mollet ha aprovat aquest dilluns, 29 de juny de 2020, amb els vots favorables del Govern – PSC i Podem- i dels grups de Ciutadans i Junts per Mollet l’avanç del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Els grups municipals d’Ara Mollet ERC MES i Mollet en Comú es van abstenir per no posar bastons a les rodes en aquest tràmit.


Tots els grups van coincidir en comentar que l’Avanç és un estat molt inicial del nou planejament de la ciutat – marca criteris, però no normes- i en la necessitat que el procés segueixi endavant. De fet grups com Junts per Mollet o Ciutadans van avançar que més endavant podrien canviar la seva posició de vot, ara positiva, en funció de com es vagin definint aquestes normes.


El portaveu d’Ara Mollet ERC MES Oriol López va manifestar que tot i l’abstenció actual el seu grup podria avançar “cap al sí” si podien parlar i incorporar aspectes del seu model de ciutat al planejament abans d’aprovar el pla inicial. López va explicar que defensaven un “model diferent de ciutat” i es va mostrar crític amb temes com el creixement residencial, que va valorar com “excessiu” i va denunciar que portaria a “una densitat molt alta amb habitatges molt petits”, el futur del Calderí o de Can Prat o l’ampliació d’espais verds, entre altres temes. Marina Escribano va dir que l’avanç tenia “poca concreció” i va explicar que només s’havien acceptat 3 de les seves 13 aportacions. “Ens abstenim, tot i això, amb ànim de poder fer aportacions en el futur”, va dir la portaveu de Mollet en Comú.


A partir de l’aprovació de l’avanç, ara s’obre un període d’exposició pública fins al 30 d’octubre. La documentació que integra el Pla podrà consultar-se al portal de transparència de l’Ajuntament. També, durant aquest període, es faran atencions personalitzades a aquelles persones interessades.
El document aprovat defineix quin és el model de ciutat de futur sobre el qual es concretarà el POUM, i que segons va explicar la regidora Mireia Dionisio, es regeix sobre els criteris de capitalitat del Baix Vallès, la lluita contra el canvi climàtic per la salut i la sostenibilitat, en una ciutat compacta, diversa i de qualitat, treballadora i inclusiva que perfeccionarà el model actual de ciutat compacta, de serveis, de proximitat i al servei dels ciutadans de Mollet. Dionisio va recordar que, paral·lelament s’estan tramitant altres sectors parcials de la ciutat com el Calderí o Can Prat i que el nou POUM acabarà recollint la seva ordenació


La regidora va dir que l’avanç és fruit d’un ampli procés participatiu que es va posar en marxa el gener de 2019 i que l’Ajuntament ha recollit tota una sèrie de suggeriments i propostes d’entitats, experts, comerços, empreses o grups municipals. La regidora de Mollet en Comú Marina Escribano la va contradir i va mostrar-se crítica amb el procés participatiu i va comentar que no podia ser cap motiu d’orgull la participació de només 30 ciutadans en una ciutat de 50.000 habitants.


L’aprovació d’aquest avanç és el punt de partida dels criteris que contemplarà finalment el POUM, ja que fins a la seva aprovació definitiva a càrrec de la Generalitat de Catalunya, el projecte haurà de passar dos cops més pel Ple de l’Ajuntament on es farà l’aprovació inicial i l’aprovació provisional. No serà fins a l’aprovació inicial que es comenci a detallar qualificacions i ordenacions més concretes.

L’Avanç del POUM s’aprova amb l’abstenció dels principals grups de l’oposició
comentaris