07.04.2020 |
clicama

L’Audiencia Nacional decreta llibertat sota fiança pel CDR de Mollet a presó des de setembre

Marxa dels CDR de Mollet fa unes setmanes per demanar la llibertat de Germinal Tomás
Marxa dels CDR de Mollet fa unes setmanes per demanar la llibertat de Germinal Tomás
L’Audiencia Nacional decreta llibertat sota fiança pel CDR de Mollet a presó des de setembre

L’Audiència Nacional ha decidit deixar en llibertat sota fiança de 15.000 euros al CDR de Mollet empresonat per terrorisme, Germinal Tomàs Abueso, segons han informat fonts jurídiques. El tribunal també ha decretat la llibertat de Jordi Ros, en aquest cas amb una fiança de 30.000 euros
Al desembre ja van sortir els altres cinc empresonats per l’operació Judes que va dur a terme la Guardia Civil el passat 23 de setembre.


El titular del jutjat d’instrucció 6 de l’Audiencia Nacional, Manuel García Castellón, ha justificat el canvi de mesures cautelars per la “situació personal d’arrelament” de Tomàs. Així doncs, l’Audiencia estima parcialment la petició de les defenses que van sol·licitar-ne la llibertat al·legant que, en el seu cas, es donaven les mateixes circumstàncies que van fer que la sala penal de l’Audiencia decretés llibertat sota fiança per als altres cinc acusats de pertinença a organització terrorista, estralls en grau de conspiració i fabricació i tinença d’explosius. Entre ells el veí de Sant Fost, Alexis Codina que va ser rebut fa uns dies a Mollet.


A banda de les fiances, el magistrat ordena a Germinal Tomás l’obligació de comparèixer cada setmana al jutjat de guàrdia més proper als seus domicilis, la prohibició de sortir de territori espanyol, la retirada de passaport i l’obligació de senyalar un domicili a efectes de notificacions i citacions.


Alerta Solidària ha demanat ja col·laboració a la ciutadania per reunir els diners necessaris perquè Tomàs i Ros puguin quedar en llibertat. De moment no se sap quan es podrà concretar aquesta llibertat.


El magistrat de l'Audiencia Nacional considera que la “situació d’arrelament” de tots dos justifica la llibertat sota fiança i addueix el fet que tots dos ostentin “un domicili concret”, en el qual en el cas de Tomàs “resideix la dona i els fills de l’investigat”. A banda, remarca que Tomàs té “una feina prop del seu domicili” i compta amb “una xarxa social i familiar consolidada”.


Tanmateix, el jutge instructor manté que tots dos formaven part del “nucli productor” de l’ERT (Equip de Resposta Tàctica). A la interlocutòria sobre Tomàs, diu que la investigació “permet acreditar la participació de Germinal Tomàs en la manipulació, confecció i preparació de substàncies amb la finalitat de ser convertides en compostos explosius i incendiaris”. I diu que “seria una peça clau en l’èxit del pla delictiu”.

Comentarios