26.02.2020 |
clicama

L’Alcalde de Mollet presenta un govern municipal amb caire social

L’Alcalde de Mollet presenta un govern municipal amb caire social

L’alcalde de Mollet Josep Monràs ha donat a conèixer aquest dimarts el cartipàs del nou govern municipal. Monràs ha explicat que aquest vol servir per potenciar aquelles temàtiques que fan referència a les polítiques socials, a la justícia ambiental i a l’educació i a la innovació. Per fer-ho efectiu ha repartit el govern en quatre grans àrees: Governança, Economia i Serveis Territorials (Mireia Dionisio), Serveis personals i Acció Cívica (Mercè Pérez), Drets Socials (Ana Maria Díaz) i Govern Obert, Desenvolupament Econòmic i Innovació (Raúl Broto).

Monràs únicament s’ha reservat la regidoria d’esports i confia la resta de les responsabilitats als altres nou regidors. Mireia Dionisio seguirà de primera tinent d’alcalde i assumeix responsabilitats com Economia, Disciplina Urbanística, Obra pública, Serveis Urbans o Comunicació.

La segona tinent d’alcalde, Mercè Pérez seguirà amb Cultura –que se subdivideix també amb Festes-, Comerç i Promoció Cívica. Raúl Broto, tercer tinent d’alcalde, segueix amb Ocupació i Educació i estrena les noves regidories d’Infància, Justícia Ambiental i Ciutat Digital. Ana Maria Díaz, quart tinent d’alcalde dirigeix la nova Àrea de Drets Socials per reforçar les polítiques socials, d’habitatge i de polítiques d’igualtat. D’aquesta àrea penjen Serveis Socials, Habitatge, Gent Gran o la nova regidoria de Respecte Animal.

Pel que fa les polítiques socials, l’alcalde Josep Monràs, ha deixat clar que “en el marc de les nostres competències, seguirem lluitant en aquest àmbit per ajudar a les famílies que més ho necessiten”.

En referència a la preservació de l’entorn, Monràs ha afegit que “no només seguirem vetllan per la cura i el manteniment de l’espai públic que compartint entre tots, sinó que, ampliant la mirada cap a la preservació del medi ambient, seguirem fent una tasca educativa i pedagògica per assumir tots aquells reptes que Mollet, com a ciutat sostenible, fa temps que ha assumit”. Monràs també ha volgut posar especial èmfasi “en la construcció d’una ciutat educada i educadora”.

Les polítiques de Gènere, Feminisme i Diversitat es refermen al nou consistori amb una nova regidoria específica que serà responsabilitat de Pepi Muñoz. Aquesta nova regidora també assumeix Consum i Salut Pública.

També són novetat les noves regidories de Promoció Empresarial i Turisme i Promoció de la ciutat que ocupa la nova regidora Encarna Ortiz.

El regidor Juanjo Baños serà el responsable de Seguretat Ciutadana i Convivència i Mobilitat i Francisco Parada de Paisatge Urbà i Accessibilitat. Aquest serà també l’encarregat de coordinar el programa de barris. Cada regidor, excepte Monràs i Dionisio s’ocupen de dos barris de la ciutat.

Finalment Juan Torrecilla, un dels nous regidors, serà el cinquè tinent d’alcalde i responsable de les regidories de Recursos Humans i Joventut.

PROGRAMES TRANSVERSALS

Una de les novetats del nou cartipàs és que l’alcalde Josep Monràs vol  posar en marxa 4 programes estratègics transversals, al marge de les regidories, i que seran coordinats pels tinents d’alcalde Mireia Dionisio i Raúl Broto. Es tracta de Mollet agenda 2030, relatiu als objectius de desenvolupament sostenible que han de desenvolupar els governs públics; Ciutat Educadora i Saludable que té com a objectiu coordinar les polítiques municipals adreçades a l’educació des del vessant cívic, integrador, en hàbits saludables impulsant, per exemple, la pràctica esportiva o una bona alimentació equilibrada i saludable. El programa Ciutat Verda, vinculada al desenvolupament sostenible de la ciutat i, finalment, el programa Ciutat SMART, que vol millorar els serveis públics municipals a través de la millora que les tecnologies i l’ús de les dades poden oferir.

Comentarios