13.08.2020 |
clicama

L’Ajuntament de Mollet reobre els correcans amb polèmica

Espai Gos pensa que no dóna informació veraç quan recomana desinfectar les potes dels animals amb lleixiu o alcohol
L’Ajuntament de Mollet reobre els correcans amb polèmica

Aquest dilluns es van reobrir pel seu funcionament els diferents correcans que hi ha a la ciutat. Els espais han estat prèviament netejats pels operaris de l’Ajuntament i des de la Regidoria de Respecte Animal s’han donat diversos consells als propietaris de gossos sobre com s’han de comportar a l’interior dels correcans i com tenir cura de la neteja dels gossos.


Concretament es recorda als propietaris de gossos que, a dins de l’espai, també s’ha de respectar la distància de seguretat (1,5-2 metres) amb les altres persones.


També es recomana, per a una major seguretat en tornar a casa, rentar bé les quatre potes amb aigua i sabó a l’animal. L’Ajuntament de Mollet va més enllà i també comenta que per netejar les potes dels gossos “es pot utilitzar lleixiu (20 ml de lleixiu corrent en 1 litre d’aigua) o alcohol 70:30”


També pensen que és aconsellable, per augmentar més la prevenció, la neteja de la cara i la cua del gos amb productes habituals de la higiene animal.


L’entitat animalista Espai Gos Mollet ha mostrat la seva alarma per les recomanacions municipals relatives a l’ús de lleixiu o alcohol com a productes desinfectants per a gossos i ho consideren una informació no veraç. “Els experts Coronavirus desaconsellen usar alcohol o lleixiu en les potes dels gossos. Podeu donar una informació més veraç”, replica l’entitat animalista a la difusió que l’Ajuntament fa d'aquest consell a les seves xarxes socials.


Espai Gos aporta diversos testimonis en aquest sentit com el Col·legi de Veterinaris de Sevilla que recomana per rentar les potes i morro tovalloletes humides, o simplement aigua i xampú per a mascotes i indica expressament que cal “evitar productes irritants com l'alcohol o l'aigua amb lleixiu”. També cita a webs especialitzades en salut animal com Animals Health que recorda que el lleixiu “està recomanat per a la desinfecció de superfícies, no de persones i per tant, tampoc animals”.

Encara que no tots els professionals del sector coincideixen en aquestes recomanacions. El Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona si que inclou el lleixiu i l’alcohol entre els productes de neteja que recomana si es treuen a passejar les mascotes. Els veterinaris suggereixen l'ús de lleixiu a 1:50, alcohol 70:30 o aigua i sabó per rentar les potes, i productes habituals de la higiene animal per a la cara i la cua.

PREOCUPATS PER L’ESTAT DELS CORRECANS


Espai Gos Mollet ha mostrat des de la setmana passada la seva preocupació per les condicions i maneres com es fa la neteja dels diferents correcans. En aquest sentit va entrar a l’Ajuntament una sol·licitud d’informació referent al tipus de tractament, producte utilitzat, i sistema de tractament, Horaris i cartells informatius que hi haurà als correcans... De fet aquest dilluns cridaven l’atenció sobre que als espais per gossos no hi ha cap informació en aquest sentit.
Aquest diumenge l’entitat animalista ha anunciat que realitzarà un seguiment a tots els correcans de la ciutat on valorarà diferents temes com si hi ha certificats de desinfecció o qüestions com la neteja o si hi ha punts d’aigua.

L’Ajuntament de Mollet reobre els correcans amb polèmica
comentaris