27.10.2020 |
clicama

L’Ajuntament de Mollet destina 123.000 euros més per la Covid-19

70.000 euros serviran per fer front a les despeses extraordinàries de neteja dels equipaments i escoles
L’Ajuntament de Mollet destina 123.000 euros més per la Covid-19

El ple ordinari de l’Ajuntament de Mollet va aprovar aquest dilluns una modificació del pressupost municipal per fer front a les despeses extraordinàries del Covid-19. En aquest cas la modificació es fa per un total de 123.000 euros i va tenir el suport de tots els grups municipals excepte Ara Mollet ERC MES que es va abstenir. És la segona modificació per aquest motiu que es realitza aquest any. La primera, al mes de maig, va ser per 500.000 euros.


La tinent d’alcalde, Mireia Dionisio, va explicar que aquests diners s’obtenen d’una reducció dels diners que es destinen als grups municipals –PSC, Podem, Ciutadans i Mollet en Comú han renunciat voluntàriament-, a una reducció a les despeses previstes per Cultura – en molts casos per no celebració d’activitats- i també en l’àmbit del desenvolupament econòmic.
Aquests diners ara es destinaran a raó de 53.000 euros a incrementar les ajudes de diferent tipus que hi ha per les famílies, motiu pel qual aquesta partida municipal ja ascendeix fins als 900.000 euros, i també per l’increment de la neteja a escoles i equipaments municipals de tota mena per prevenir la propagació de la pandèmia. Dionisio va detallar que entre setembre i desembre això implicava una despesa de 70.300 euros.


Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, va comentar que el seu grup ha renunciat ara també a part de l'aportació que li toca – en la primera modificació pressupostària no ho havia fet- per què els diners “van al lloc on es necessiten”. Escribano, però, va lamentar la retallada en cultura i va advertir que no s’ha de “llençar el missatge que en temps de crisi la cultura és prescindible”.


Ivan Garrido, de Ciutadans, tot i que el seu grup ha donat suport a les dues modificacions pressupostàries, va aprofitar l’ocasió per preguntar les raons per les quals dels 150.000 euros que es van obtenir de la primera modificació per ajudar a pimes i autònoms només se’n van acabar gastant 90.000. Dionisio li va contestar que s’havia fet una previsió a l’alça de les ajudes que podrien sol·licitar-se i que tot i que es va donar molta informació, finalment només unes 300 empreses es van acollir a les ajudes. Dionisio va remarcar la flexibilitat que havien mostrat i que “tots els comerciants que ho han demanat, ho han obtingut”.

L’Ajuntament de Mollet destina 123.000 euros més per la Covid-19
comentaris