28.11.2020 |
clicama

L’Ajuntament de Mollet assumirà pagar 300.000 euros per no pujar la factura de residus als veïns

L'abstenció de Ciutadans permetrà que es puguin aprovar les ordenances fiscals de 2021
L’Ajuntament de Mollet assumirà pagar 300.000 euros per no pujar la factura de residus als veïns

El pròxim dilluns 26 d’octubre el govern municipal de Mollet, format pel PSC i Podem, portarà al ple municipal l’aprovació de les ordenances fiscals de 2021. Segons han comunicat aquests dos grups, es portarà a l’aprovació del ple unes ordenances i bonificacions “on a la pràctica hi haurà una congelació dels impostos municipals”. Un dels elements més destacats és que l’Ajuntament assumirà els aproximadament 300.000 euros que suposarà l'increment que aplica la Generalitat a la factura dels residus.
Altres de les propostes concretes destacades del govern local són l'actualització dels valors de l'IBI per a les grans superfícies, o afavorir la instal·lació de les energies renovables a les llars de la ciutat amb una fiscalitat més verda.
Les ordenances i modificacions es portaran al ple després d’una ronda de contactes amb els diferents grups municipals. Recordem que PSC i Podem necessiten, per tirar endavant aquestes propostes, l’abstenció o bé el vot afirmatiu d’almenys un dels grups de l’oposició, ja que només sumen 12 dels 25 regidors que formen la corporació.
PSC i Podem que diuen que han portat les seves propostes a tots els grups opositors amb “la mà estesa a explicar i a rebre propostes realistes i possibles” apel·len a la responsabilitat de totes les forces polítiques de l'oposició a l'hora d'aprovar les ordenances fiscals i preus públics per l'any 2021. Recorden que aquest serà un any “especialment difícil” tenint en compte la “situació de pandèmia que vivim i les conseqüències econòmiques derivades de la mateixa”. Per aquests grups la proposta de l’equip de govern és un “gran exercici de responsabilitat, coherent i sensata amb els difícils moments que estem vivint”
Les Ordenances sembla que tiraran endavant, ja que el grup municipal de Ciutadans Mollet (Cs), amb dos regidors, ha anunciat que s'abstindrà en la votació. Amb l’abstenció de Ciutadans, encara que tota la resta de grups municipals votessin en contra, les ordenances serien aprovades.
Ciutadans ha explicat que s’han reunit amb el govern i han assolit alguns acords. Iván Garrido, explica que "després d'estudiar les proposicions de l'equip de govern, considerem positiu mantenir les bonificacions aprovades a causa del Covid-19 així com les mesures que es van incloure per a les ordenances del 2020 l'any passat. No obstant això, no podem compartir la pujada de l'IBI en un moment en què la situació econòmica de les famílies no és bona".
"Les nostres propostes s'han centrat a millorar la tarifa de recollida de residus, adequar els usos en l'IBI per diferenciar entre petit comerç, gran superfície i bonificacions fiscals per lluitar contra el canvi climàtic", ens indica Garrido. El portaveu de Ciutadans insisteix que "hem presentat bonificacions per a la taxa d'ocupació de via pública per als firaires, en cas que la situació millori de cara a agost de 2021 i puguin reprendre l'activitat, però no han estat incloses".

L’Ajuntament de Mollet assumirà pagar 300.000 euros per no pujar la factura de residus als veïns
comentaris