07.07.2020 |
clicama

L’Ajuntament de Mollet aprovarà una pròrroga del contracte del servei públic de l’aigua a Sorea

Anuncia que serà per als pròxims cinc anys amb destacades inversions i millores
L’Ajuntament de Mollet aprovarà una pròrroga del contracte del servei públic de l’aigua a Sorea

La Junta de Govern Local té previst aprovar aquest dilluns la pròrroga per cinc anys del contracte de l’aigua amb l’empresa Sorea, segons ha informat aquest divendres el mateix Ajuntament. “Amb aquesta pròrroga- expliquen- l’Ajuntament garanteix tot un seguit d’inversions per part de l’empresa que permetran millorar la xarxa de distribució i el servei”.


En els pròxims cinc anys, explica l’Ajuntament, “es continuaran fent inversions per seguir renovant la xarxa de distribució, garantir el compliment del Pla Sanitari de l’Aigua i se seguirà avançant en el reaprofitament d’aigües freàtiques per a reg de parcs i jardins”.


L’Ajuntament de Mollet doncs no ha fet cas a plataformes com la Taula de l’Aigua que demanaven la remunicipalització del servei en vèncer la concessió que en els darrers anys ha tingut l’empresa Sorea. Tampoc han fet cas a una recent petició que deia que en cas de renovar la concessió aquesta es fes per un màxim de dos anys amb la finalitat de poder estudiar alternatives.

El servei d’aigua a Mollet és cent per cent de gestió pública però es presta a través d’una concessió administrativa, ara mateix en mans de l’empresa Sorea. L’Ajuntament recorda que té la titularitat de la xarxa i per tant les noves inversions que s’executen són 100% de titularitat municipal.

Tot i l’existència d’aquesta concessió, l’Ajuntament de Mollet manté altres prerrogatives de control com dirigir, inspeccionar i vetllar per la qualitat del servei, i també és qui fixa les tarifes de l’aigua.


L’Ajuntament de Mollet recorda que amb aquest sistema, en aquests moments, els molletans “paguen pel servei d’aigua molt per sota del què ho fan els habitants d’aquells municipis d’arreu de Catalunya amb característiques i mides semblants a les de Mollet del Vallès”.


En concret, expliquen que el servei d’aigua a Mollet és un “80% més barat que a la província de Barcelona i un 70% més barat que la mitjana de Catalunya, segons dades fetes públiques per l’Agència Catalana de l’Aigua”.  

L’Ajuntament de Mollet aprovarà una pròrroga del contracte del servei públic de l’aigua a Sorea
comentaris