26.01.2021 |
clicama

El jutjat de Mollet suspèn per tercera vegada el desnonament d’una família amb cinc fills

El jutjat de Mollet suspèn per tercera vegada el desnonament d’una família amb cinc fills

El Jutjat de Mollet va comunicar aquest dimecres a la Nadial i la seva família que el desnonament que estava previst per aquest mateix dia s’havia suspès. Aquesta és la tercera suspensió que el jutjat ha  dictat en aquest procediment de desnonament.

Tot i això, segons ha informat la Plataforma d'Afectats per l'Habitatge (PAH) de Mollet Baix Vallès aquesta família, encara no té una solució residencial pel moment en què es procedeixi de forma definitiva a aquest desnonament.

La Plataforma d'Afectats per l'Habitatge (PAH) de Mollet Baix Vallès es va concentrar la setmana passada davant l'Ajuntament de Mollet per demanar el reallotjament de la Nadial i els seus cinc fills, un d'ells amb una discapacitat del 50%.

La PAH va explicar que arran de la seva protesta la família va ser citada a serveis socials i que van rebre el compromís de què es demanaria la suspensió del desnonament - cosa que finalment ha passat-  i que s'iniciaria el tràmit per cercar una solució de l'habitatge davant de la taula d’emergències. 

La PAH  es queixa de què si fos per l'Ajuntament, aquesta família estaria ara mateix al carrer i que aquesta és un “nova situació de violació de drets, d’incompliment de la llei 24/215 per part del consistori que continua actuant només davant la reacció de la PAH, escudant-se en excuses barates que només demostren la seva incompetència davant les situacions més sagnants”

El cas  de la Nadial no és nou sinó que s’arrossega des del passat mes de setembre. En dues ocasions anteriors el jutjat ha suspès el desnonament per espai d’un mes amb la finalitat de donar temps per trobar-li un habitatge.

A més a més és un cas poc habitual, ja que no és un desnonament per impagament, sinó que aquesta família, explica la PAH, mai ha deixat de pagar el seu lloguer. El propietari de l’habitatge va decidir no renovar-li el contracte en necessitar l’habitatge, motiu pel qual la PAH no volia fer cap mida de pressió com fa quan el propietari és un gran tenidor. En aquest cas els activistes de la PAH s'han concentrat en reclamar a l'administració local que faci les gestions per trobar-li un lloguer social.

“Parlem d’una família de vulneració demostrable i demostrada, que entra sense cap mena de dubtes en els barems de la llei 24/2015, per a poder accedir a un lloguer social i que l’Administració li garanteixi un reallotjament digne, que òbviament donada la situació de discapacitat no passa per una pensió o habitació d’hotel. Però una vegada més l’actitud dels serveis socials, es debat entre la incompetència i el racisme institucional”, comenten des de la PAH.

El jutjat de Mollet suspèn per tercera vegada el desnonament d’una família amb cinc fills
comentaris