16.01.2021 |
clicama

Junts per Mollet presenta al govern 25 propostes pels pressupostos de 2020

Junts per Mollet presenta al govern 25 propostes pels pressupostos de 2020

El grup municipal de Junts per Mollet ha presentat al govern local un total de 25 propostes per incloure en els pressupostos. Segons va explicar l’únic regidor d’aquest grup municipal, Joan Daví, l’acceptació, o no, d’aquestes propostes – o almenys d’una part important- serà el que finalment decantarà el vot del seu grup en el ple de pressupostos previst pel pròxim 16 de desembre. Amb l’actual equilibri de forces on el govern del PSC-Podem ja té 12 vots assegurats, el vot positiu o l’abstenció del grup municipal de Junts per Mollet pot implicar donar llum verda als pressupostos del 2020.


Segons van explicar aquest dilluns en roda de premsa, no totes les propostes tenen el mateix valor que per a Junts per Mollet i n’hi ha una que consideren és imprescindible. Es tracta de la implementació d'un sistema de comptabilitat analítica a l'àrea d'economia de l'Ajuntament. Es tracta d’una implantació que consideren que sense ella no pot conèixer la situació a temps real de l'Ajuntament en l'àmbit financer.


La resta de propostes presentades per Junts per Mollet són d’àmbit molt divers i algunes d’elles inclouen un increment de la despesa que segons va explicar Jordi Talarn, no derivarien en la necessitat de recaptar més impostos sinó que es podrien afrontar amb la “millor gestió dels recursos”.


Es tracta de propostes com que el bus urbà tingui dues rutes en sentits contraris, la recuperació del Tabarán com auditori del centre de la ciutat, la substitució de tota la flota de vehicles de l’Ajuntament per altres que no utilitzin combustibles fòssils, la construcció de noves zones d’esbarjo per gossos, la creació d’un programa d’ajudes per aturats de més de 40 anys o la posada en marxa de wifi gratuït al nucli de Gallecs.
Altres propostes – com facilitar la conversió de locals comercials en habitatges o implementar un carril bici- es va explicar que volen anar lligades a l’actual procés de revisió del POUM de la ciutat.


També hi ha propostes que Junts per Mollet ha passat recentment pel ple municipal en forma de precs o mocions com un pla per la revisió de tots els senyals viaris de la ciutat o un pla urbanístic per la plaça Lluís Companys o integrar en el mateix espai un monument d’homenatge a l’alcalde Fortuny.

Junts per Mollet presenta al govern 25 propostes pels pressupostos de 2020
comentaris