28.11.2020 |
clicama

La Junta de Portaveus de Mollet aprova una moció de condemna al rei emèrit

La Junta de Portaveus de Mollet aprova una moció de condemna al rei emèrit

La Junta de Portaveus de Mollet celebrada aquest dimarts 20 d’octubre ha debatut i aprovat una moció on es condemna l’actuació de Joan Carles de Borbó per la seva implicació en presumptes casos de corrupció investigats per les autoritats judicials suïsses. La moció presentada per Mollet en Comú ha estat aprovada amb els vots favorables d’aquest grup, d’Ara Mollet ERC MES, de Podem Mollet i Junts per Mollet. El PSC s’ha abstingut i Ciutadans ha estat l'única formació que ha votat en contra.
A la moció també es manifesta “la necessitat de realitzar els canvis legislatius necessaris per regular l’exercici de les funcions del Cap de l’Estat i de la seva família, garantir la plena transparència en la seva actuació i la rendició de comptes, prohibir la realització de qualsevol activitat econòmica o d’intermediació per empreses i l’obertura de comptes a l’estranger i limitar la inviolabilitat del cap de l’Estat per evitar la impunitat davant fets delictius”.
També s’insta al Govern de l’Estat que es constitueixi una Comissió que investigui els ingressos del rei Joan Carles en concepte de comissions i altres activitats econòmiques durant tot el seu regnat i es diu que el delicte d’injúries a la Corona “és anacrònic i contrari al principi d’igualtat i atempta contra els drets a expressió i a informació, com ha establert el Tribunal Europeu de Drets Humans i que, en conseqüència, ha de ser eliminat del Codi Penal”.
També es diu que l’aforament establert per al rei emèrit i la família reial el 2014 “és un privilegi i un intent de donar continuïtat al blindatge jurídic de què gaudia el rei emèrit abans de l’abdicació, quan aquest ja no exerceix cap funció pública”.

La Junta de Portaveus de Mollet aprova una moció de condemna al rei emèrit
comentaris