27.02.2021 |
clicama

Josep Monràs serà alcalde de Mollet els pròxims quatre anys

ple-mollet-constitucio
Josep Monràs serà alcalde de Mollet els pròxims quatre anys

El candidat del PSC Josep Monràs ha estat el més votat en el ple de constitució del nou ajuntament que s’ha fet avui dissabte i per tant serà alcalde de Mollet els pròxims quatre anys. Monràs ha obtingut els deu vots dels regidors socialistes i ha estat escollit com el candidat de la llista més votada.


Finalment, ja que la candidatura alternativa encapçalada per Oriol López, d’Ara Mollet ERC MES no va poder sumar els 13 vots necessaris per poder sortir guanyadora, tots els grups municipals han votat al seu propi cap de llista. Així Oriol López ha rebut sis vots; Marina Escribano, de Mollet en Comú, quatre; Iván Garrido, de Ciutadans, dos; Xavier Buzón, de Podem, dos i, finalment, Joan Daví, de Junts per Mollet el seu propi vot.
La Sala de Plens aquest dissabte estava ple a vessar de públic que volia seguir el ple de constitució del nou consistori i fins i tot s’ha habilitat a la primera planta un espai amb una pantalla de vídeo on es podia seguir tot el plenari.


D’entrada, seguint el protocol, s’ha constituït la mesa d’edat que ha estat presidida per la regidora d’Ara Mollet ERC MES, Isabel Padilla, amb l’ajuda de la regidora més jove, la també republicana Marina Planellas. Tots els 25 regidors i regidores han promès posteriorment el càrrec. Enguany el plenari està format per 13 homes i 12 dones i 9 dels regidors en formen part per primera vegada. Tot i que tots els regidors tenien l’obligació legal de mostrar el seu respecte a la Constitució i a l’Estatut de Catalunya i lleialtat al Rei, els regidors independentistes han utilitzat fórmules diverses com afegitó.


Una vegada constituït el plenari han parlat els diferents portaveus i han presentat els seus candidats a l’alcaldia. Posteriorment s’ha passat a la votació que ha donat com a resultat l’elecció de Josep Monràs com a alcalde de Mollet des d’aquest 2019 i fins al 2023. La presidenta de la Mesa, Isabel Padilla ha estat l’encarregada de posar-li la banda i donar-li la vara que són els símbols de l’alcaldia.


Posteriorment han parlat els diferents portaveus i l’alcalde ha dirigit les seves primeres paraules al plenari i a la ciutat per acabar el ple.

Josep Monràs serà alcalde de Mollet els pròxims quatre anys
comentaris