28.02.2021 |
clicama

Josep Monràs reclama al conseller d’Educació una planificació escolar consensuada per Mollet

Els Col·legis Nous, un dels centres educatius de la ciutat
Josep Monràs reclama al conseller d’Educació una planificació escolar consensuada per Mollet

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, s’ha posat en contacte amb el conseller d’Educació, Josep Bargalló, per exigir-li que paralitzi els canvis pretesos per al curs 2019 – 2020 fins que no hi hagi una correcta planificació escolar a mig termini a la ciutat. La reacció es produeix després que l’Ajuntament hagi constatat que el Departament d’Educació hagi citat a les direccions de diferents centres educatius del municipi per traçar una línia d’actuació educativa amb immediatesa i precipitació sense que s’hagi consensuat ni amb l’Ajuntament ni amb la comunitat educativa. 

Monràs li recorda al conseller que, tant el Ple Municipal com el Consell Escolar Municipal, ha aprovat diferents mocions per unanimitat reclamant al Departament una planificació escolar a mig termini acordada i consensuada.

Per aquest motiu, li reclama que a l’hora de prendre decisions que afectin al mapa escolar de Mollet, s’informi amb claredat i transparència i es tingui en compte l’Ajuntament i la comunitat educativa del municipi.

En aquest sentit, Monràs proposa que mentre no hi hagi una planificació educativa definitiva a Mollet que contempli totes les etapes i estigui aprovada amb tota la comunitat afectada, es paralitzin el canvis pretesos per al curs 2019 – 2020.

En el seu missatge, l’alcalde deixa clar la consciència que és té des de l’Ajuntament de la davallada de la natalitat, i per això defensa apostar per la rebaixa de ràtios, una mesura sense cost econòmic addicional, que comporta una millora en la qualitat de l’ensenyament i en la lluita contra la segregació escolar.  

SUPORT DEL PSC

El PSC de Mollet ha fet pública una nota de suport a l'alcalde de la ciutat. La podeu llegir tot seguit:

Des del PSC de Mollet ens posicionem al costat de l’alcalde Josep Monràs en defensa de l’educació pública de la ciutat, i afirmem que aquesta defensa passa per una planificació escolar a mig termini consensuada amb la comunitat educativa. Aquesta planificació ha de permetre conèixer on som i cap a on anem, amb criteris objectius i compartits, i tenint en compte la globalitat del municipi.

Després de molts anys de retallades dels governs de dretes que han buscat la destrucció dels serveis públics a Catalunya (CiU, JxSí, etc.), continuem patint la desorganització i improvisació d’un aspecte tant important com l’educació amb el nou Departament d’Educació d’ERC. Caldran molts anys per a revertir aquestes polítiques privatitzadores, que a Mollet han estat esmorteïdes perquè l’Ajuntament ha seguit apostant amb importants esforços per les Escoles Bressol Municipals, l’Escola Municipal de Música i Dansa, el Pla Educatiu d’Entorn, l’Escola d’Educació Especial Can Vila i molt més, en uns anys on el Departament d’Ensenyament va abandonar l’educació a la ciutat.

Nosaltres ho tenim clar, és un moment de baixa natalitat i per tant caldrà prendre decisions per a configurar correctament el mapa escolar de Mollet. Però aquestes decisions cal que siguin valentes, i la nostra aposta és una rebaixa generalitzada de les ràtios a les aules, fet que no suposa més despesa per a l’administració, però que evidentment implica augmentar la qualitat educativa. I encara més en aquests moments de canvis i innovació educativa, i on la inclusió a les aules no s’ha portat a terme correctament per falta de recursos.

Per tant, des del PSC de Mollet refermem el nostre compromís amb l’educació pública, i demanem aquestes mesures que no comporten augments de recursos econòmics, sinó que depenen de la voluntat de fer les coses bé en un tema tant important per a tots nosaltres com és l’educació dels nostres infants.

Josep Monràs reclama al conseller d’Educació una planificació escolar consensuada per Mollet
comentaris