19.01.2019 |
clicama

Isabel López Chamosa, del PSC, parla a Parets sobre el futur de les pensions

"Cal deixar de parlar de despeses i començar a parlar d'ingressos mitjançant impostos"

Isabel López Chamosa, del PSC, parla a Parets sobre el futur de les pensions

Ahir dijous, 3 de maig, va tenir lloc una xerrada sobre pensions que va anar a càrrec de la màxima responsable en aquesta matèria en el PSC, Isabel López Chamosa. Durant la xerrada, López va explicar que les pensions poden estar assegurades, però que cal deixar de parlar de despeses i començar a parlar d'ingressos.

La ponent va explicar que Espanya podria garantir les pensions mitjançant impostos "tal com fan altres països de la Unió Europea. A Alemanya, el 27% de les despeses per a les pensions està cobert amb impostos. I França té un impost específic per a les pensions des de 1992".

Blindar les pensions s'ha convertit en una demanda social que ha guanyat molt protagonisme en els darrers mesos. Aquest fet fa, segons va explicar Isabel López, que els partits polítics i sindicats hagin de treballar per garantir les pensions amb l'ajuda dels impostos.

Isabel López Chamosa va ser diputada des del 1996 fins al 2016 i compta amb una llarga trajectòria al sindicat UGT de Catalunya. En l'actualitat és membre de la Comissió Executiva del PSC i vicepresidenta de l'Institut per al Desenvolupament de la Formació i l'Ocupació de Catalunya. Cal remarcar que va ser portaveu socialista en la comissió del Pacte de Toledo i Secretària Segona de la Comissió d'Ocupació i Seguretat Social.

Comentarios