02.06.2020 |
clicama

Un informe tècnic conclou que el servei de subministrament d’aigua potable de Mollet és molt competitiu

Un informe tècnic conclou que el servei de subministrament d’aigua potable de Mollet és molt competitiu

Un dels temes que l’Ajuntament de Mollet abordarà aquest 2020 serà el de la gestió de l’aigua. La raó és que aquest any finalitza la concessió actual de l'empresa Sorea. L’Ajuntament, doncs, haurà de decidir si renova l’actual concessió o si adopta un nou sistema com podria ser el de la municipalització del servei. Ja el 2017 a Mollet es va crear la plataforma Taula de l’Aigua que apostava per aquesta opció aquest. El tema també es va fer present a les discussions plenàries i a petició del ple, el 2018, es va crear la Comissió sobre el Servei Municipal de l’Aigua de Mollet. L’objectiu de la Comissió era, precisament, analitzar el funcionament de l’actual servei i definir el millor model de gestió futura de l’aigua a Mollet.

Des de la seva creació, la Comissió sobre el Servei Municipal de l’Aigua de Mollet s’ha reunit sis vegades. Aquest passat dijous 19 de desembre es va fer la primera reunió d’aquest nou mandat.

A la reunió, segons ha informat l’Ajuntament de Mollet, els tècnics de l’Ajuntament, encarregats de la direcció, supervisió i inspecció del servei municipal de l'aigua, van explicar i lliurar un informe de conclusions respecte a la valoració del servei actual i amb una comparativa amb municipis de la mateixa mida que Mollet que es gestionen amb altres models.


L’informe tècnic, segons la informació facilitada per l’Ajuntament, conclou que el servei de subministrament d'aigua de Mollet és un sistema de gestió pública “amb uns excel·lents resultats objectius, situant Mollet en una taxa de rendiment del 89% molt per sobre de la mitjana de Catalunya (78%)”. Això inclou, explica l’informe, un preu per metre cúbic d’aigua també molt per sota de municipis d’extensió similar i amb una xarxa de subministrament 100% de titularitat pública.
A Mollet és d'1,40 euros/m3 mentre que al conjunt de l’Àrea Metropolitana aquest preu és de 2,61 €/m3. A Catalunya el preu és de 2,46€/m3

A la trobada, expliquen fonts municipals, també es va parlar de crear un Observatori de l’Aigua i continuar mantenint aquest òrgan de participació i transparència.

Un informe tècnic conclou que el servei de subministrament d’aigua potable de Mollet és molt competitiu
comentaris