23.01.2021 |
clicama

Un grup de veïns de Mollet demanen que es dediqui un carrer a Neus Català

Un grup de veïns de Mollet demanen que es dediqui un carrer a Neus Català

Un grup de persones de Mollet, entre els quals hi ha l’exregidor i  activista Antonio López, ha posat en marxa una petició a la plataforma Chnege.org per demanar que l’Ajuntament de la ciutat dediqui un espai públic o un carrer a  Neus Català.  La petició suma més d’un centenar de suports en la seva primera setmana de funcionament.

Aquest grup d’activistes de la ciutat volen que Mollet segueixi l’exemple de ciutats com París o Manresa.

Els activistes recorden  que  Neus Català  va morir el passat mes d’abril a l'edat de cent tres anys i que era coneguda per sobreviure al camp de concentració nazi de Ravensbrück. Neus Català va rebre la Creu de Sant Jordi l'any 2005 i va ser escollida Catalana de l'Any el 2006, així com el 2014, amb noranta-nou anys, l'Ajuntament de Barcelona li va atorgar la Medalla d'Or al Mèrit Cívic en reconeixement “a la seva tasca de preservar la memòria històrica, lluitar contra el feixisme i defensar els drets de les dones”. El 2015 va rebre la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya, per la seva lluita per la justícia i els llibertats democràtiques, la memòria dels deportats i deportades als camps de la mort nazis i la defensa dels drets humans.

Neus Català va ser militant comunista, a JSUC i desprès del PSUC, PCC i Comunistes de Catalunya fins al darrer dels seus dies. “Això –es diu a la petició- ens dóna un exemple com a dons, com a treballadores i com a ciutadanes que ens deixa el llistó molt alt, però també ens aporta la confiança necessària per seguir treballant per un món més just. Aquest exemple ens insta a tota la ciutadania a batallar per la justícia en aquesta greu crisi a què ens aboca la pandèmia i els poders del règim, així com a desemmascarar i fer front a l'extrema dreta”.

“El llegat de la Neus, com la de tants altres militants anònims, posa sobre la taula l'obligació ètica de retre homenatge a qui ens ha ensenyat el camí. Estem segurs que Mollet del Vallès sabrà estar a l'altura d’aquests fets”, afegeixen.

Un grup de veïns de Mollet demanen que es dediqui un carrer a Neus Català
comentaris