15.01.2021 |
clicama

El Govern municipal de Mollet negocia amb els grups de l’oposició el seu suport a uns comptes per lluitar contra la crisi social i econòmica

El Govern municipal de Mollet negocia amb els grups de l’oposició el seu suport a uns comptes per lluitar contra la crisi social i econòmica

El pròxim dilluns  el ple de Mollet inclourà un dels punts de l’ordre del dia més importants de l’any: l’aprovació dels pressupostos municipals per 2021. El grup de Govern format per PSC i Podem ja fa alguns dies que té una proposta elaborada i ha iniciat converses amb els altres grups municipals amb l’objectiu que els comptes que marcaran les polítiques municipals l’any que ve tinguin el suport  necessari. Per ara cap grup municipal de l’oposició – Ara Mollet ERC MES, Mollet en Comú, Ciutadans o Junts per Mollet- ha avançat quin serà el seu vot el  dilluns, ja que les trobades i converses segueixen obertes. Únicament Mollet en Comú ha indicat que el vot dels seus  regidors el determinarà una assemblea telemàtica d’inscrits i simpatitzants que tindrà lloc aquest divendres 18 de desembre.

El Govern municipal ha avançat que l’objectiu prioritari dels pressupostos de 2021 és lluitar contra la crisi social i econòmica resultant de la Covid-19. Diuen també que és una proposta “prudent i realista” donada la situació de crisi sanitària i econòmica mundial que s’està vivint

Mireia Dionisio, primera tinenta d’alcaldia i coordinadora de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic afirma que "la proposta de pressupostos que hem estat treballant des del govern i que intentarem que sigui tan consensuada com sigui possible, és una proposta prudent i realista, però a la vegada també, una proposta valenta, rigorosa i ambiciosa, amb un marcat caràcter social i mediambiental".

Xavier Buzón, segon tinent d’alcaldia i coordinador de l’Àrea de Modernització i Qualitat de Serveis, afirma que “hem tingut clar que aquest 2021 calia sobretot centrar-se a reforçar l’escut social de la nostra ciutat. Ara bé, no hem d’oblidar que aquests pressupostos s’han abordat des d’una perspectiva global i que són la garantia que a la nostra ciutat es continuarà treballant per prestar uns grans serveis públics de qualitat per a tothom”.

La proposta de pressupostos, ha avançat el govern inclou gairebé 20 milions d’euros a polítiques de protecció social, foment de l’ocupació i qualitat de vida. També es destinen més de 2 milions d’euros en inversió pública i més de 4 milions en neteja viària i recollida de residus.

Tot i això s’ha tingut en compte el compliment de la normativa vigent respecte als indicadors d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera i està previst l’increment del 0,9% al capítol 1 (personal), tal com indiquen els Pressupostos Generals de l’Estat.

MOLLET EN COMÚ

Fa unes setmanes Mollet en Comú feia  públic un comunicat on avançava les línies mestres de les seves propostes per als pressupostos 2021. En aquell moment, els comuns ja parlaven de la necessitat de la creació d’un ESCUT SOCIAL per tal  que ningú quedés enrere. Mollet en Comú plantejava una doble actuació prioritzant en primer lloc evitar que la previsible crisi econòmica derivada de la pandèmia afectés greument a les famílies molletanes i d’altra banda, també, estimular l’economia per tal de preservar l’activitat econòmica i evitar tancaments de negocis i nous aturats.

Els regidors i el conjunt de l’organització han treballat en la concreció d’aquesta proposta que ha evolucionat cap a un document de 4 pàgines on es detallen i, fins i tot, es quantifiquen les actuacions que pels comuns serien prioritàries. Del conjunt d’idees destacarien un fons de contingència per garantir l’accés als subministraments i a l’alimentació a les famílies més vulnerables (330.000 €), la creació d’una unitat antidesnonaments per evitar que la gent perdi el sostre (200.000 €), incrementar un 50% les dotacions per entitats del tercer sector (Caritas, Creu Roja...), Ajuts als comerços afectats per la COVID, (120.000 €), Plans d’ocupacions municipals (931.000 €), Reforçar EMFO per tal impulsar noves activitats i protegir les existents evitant tancaments de negocis o, també, un programa municipal de reforç socioeducatiu i cultural adreçat específicament a infants i joves.

Per Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, “La Pandèmia ens posa a prova a tothom i creiem que l’ajuntament ha de fer un esforç molt important, que es noti, per tal d’ajudar als ciutadans a sortir-se bé d’aquesta situació. Prioritat màxima: Que ningú quedi enrere”

Ara, des del Grup Municipal de Mollet en Comú s’està negociant amb l’equip de govern municipal per tal d’arribar a acords que facin realitat la quantitat més gran possible d’aquestes propostes. En aquest sentit, Escribano assenyala: “Estem fent com sempre: propostes que creiem realistes i necessàries. Però estem en un any diferent, l’emergència social que tenim a sobre ens emplaça a govern i a oposició a superar dinàmiques d’enfrontaments. Mai hem treballat en aquesta clau i des de l’inici de la pandèmia creiem que ho hem fet palès”

CIUTADANS

El grup municipal de Ciutadans (Cs) ha anunciat que ha presentat una desena de mesures per als pressupostos municipals de 2021. Els regidors de Cs, Eva Guillén i Iván Garrido, han traslladat a l'equip de govern en les diferents reunions que han tingut lloc que la prioritat d'aquests pressupostos ha de ser pal·liar els efectes econòmics de la Covid-19.

El portaveu de Cs a Mollet, Iván Garrido, ha explicat que "hem avaluat l'estat dels compromisos de govern municipal per als pressupostos de l'any 2020, algunes de les nostres propostes han estat traslladades a 2021", ha indicat Iván Garrido, que també ha recalcat que "entenem que la prioritat durant aquest exercici ha estat la pandèmia, un fet totalment imprevist quan negociem el nostre suport al pressupost de 2020."

En relació amb les propostes presentades pel grup municipal taronja, per als pressupostos de l'any 2021 s'han centrat en el desenvolupament econòmic de la ciutat. Garrido ha explicat que, entre d'altres, les propostes busquen "millorar l'estat dels polígons industrials per atraure activitat econòmica a la ciutat i generar ocupació, bonificacions en zona blava i aparcaments al centre de la ciutat per incentivar el consum local i establir una figura única a l'Ajuntament que permeti oferir assessorament per a la posada en marxa d'activitats econòmiques".

D'altra banda, les propostes de Cs han seguit la línia de l'any anterior, "proposant la millora dels pipicans, instal·lar punts de càrrega elèctrica en els barris on actualment no hi ha com són Can Borrell i Can Pantiquet i dotar de més equipament per a motocicletes", especialment" al barri de centre donat que amb l'entrada en vigor de la nova ordenança de circulació aquestes ja no poden aparcar a les voreres", ha afegit Garrido. Finalment, el portaveu liberal ha assegurat que "les nostres propostes s'han basat en un plantejament realista i conservador del pressupost, ja que durant l'any 2021 encara tindrem moltes incerteses derivades de la pandèmia".

El Govern municipal de Mollet negocia amb els grups de l’oposició el seu suport a uns comptes per lluitar contra la crisi social i econòmica
comentaris