13.08.2020 |
clicama

El Govern de Monràs no recula en la pujada dels impostos de l’aigua i les escombraries

El Govern de Monràs no recula en la pujada dels impostos de l’aigua i les escombraries

El Govern de Mollet no recularà per ara en la pujada dels impostos de l’aigua i de les escombraries que han provocat queixes de veïns i entitats en els darrers dies. Aquests veïns i entitats es queixen de pujades del 15% en aquests moments i de la contradicció que representa amb els missatges municipals d’ajuda a les famílies més vulnerables en forma d’increment de les bonificacions o facilitats de pagament. La postura del govern de la ciutat va quedar clara en el ple del passat divendres davant de les preguntes d’Oriol López, d’Ara Mollet ERC MES i de Francisco Sancho, de Mollet en comú. El dos van coincidir en demanar explicacions per aquestes pujades i, a més a més, Sancho va reclamar, donada la difícil posició actual de moltes famílies, la possibilitat de rectificar-la.

En cap moment des del Govern es va plantejar la possibilitat de canviar les ordenances vigents. Únicament l’alcalde, Josep Monràs, com a resposta va emplaçar al grup dels Comuns a prendre la iniciativa en aquest sentit i demanar als seus companys presents al Consorci de Residus “que proposin modificar la tarifa de Residus”. Monràs va recordar que el Consorci de Residus va aprovar una forta pujada d’un 12% per fer realitat el discurs “que cal penalitzar als que més residus generen”. Monràs va recordar que a Mollet hi ha bonificacions de fins al 95% a les famílies vulnerables.

Anteriorment la tinent d’alcalde, Mireia Dionisio, es va mostrar sorpresa per aquesta petició i va explicar que les pujades van ser aprovades en el ple d’ordenances del passat mes d’octubre i que aquestes estaven perfectament detallades allà.


El grup de Mollet en Comú, però, afirma que es van abstenir en aquest ple de les ordenances fiscals perquè se’ls va assegurar que la pujada de preus seria del 3% i no del 15% com s’han trobat molts veïns en el primer trimestre. En el cas de la recollida de residus municipals reconeixen que és cert que se’ls va advertir que hi hauria l’impacte d’un ajustament de preus per part del Consorci Comarcal de Residus, però en cap cas se’ls va informar que seria d’aquestes magnituds.

El Govern de Monràs no recula en la pujada dels impostos de l’aigua i les escombraries
comentaris