17.07.2019 |
clicama

El Govern de Mollet proposa rebaixar l’IBI un 10% el proper any

El Govern de Mollet proposa rebaixar l’IBI un 10% el proper any

La pròxima setmana Mollet celebrarà el ple d'ordenances fiscals on s'han d'aprovar les taxes i preus públics del 2019. D'entrada el govern municipal proposa, igual que ha fet els darrers sis anys, mantenir congelades les taxes i preus públics de caràcter social. Així mateix, anuncia que l'Impost de Béns Immobles es reduirà un 10% tal com es va aprovar al Ple del març passat.

Com es recordarà, una errada en la tramitació de l'Impost de Béns Immobles (IBI) per part dels serveis tècnics municipals va impossibilitar aquest 2018 aplicar la reducció del 5% que  s’havia aprovat per compensar  l'increment derivat de l'actualització dels valors cadastrals aprovada pel govern de l'Estat a finals de 2017.

Davant d'aquest problema involuntari, el govern municipal  va proposar al ple municipal  del passat mes de març aplicar una rebaixa del 10% per a 2019 per tal que els ciutadans de Mollet no vegin incrementat aquest impost.

"La proposta té com a objectiu consolidar el marcat caràcter social de les ordenances fiscals i de preus públics municipals tal com s'ha anat fent en els darrers 6 anys i garantir el nivell d'ingressos suficient per mantenir els serveis públics municipals", expliquen des del Govern de Mollet.


El govern municipal també preveu mantenir els ajuts a les famílies més vulnerables i les bonificacions per promoure la reactivació econòmica i la sensibilització mediambiental.
En general, pel que fa a la resta de taxes i preus públics s'aplicarà l'actualització de preus de l'IPC.

Comentarios