10.07.2020 |
clicama

El govern de Mollet proposa la prohibició dels patinets per circular per les voreres

Es planteja ampliar el carril bici fins a l'estació de França i fins al barri de Lourdes

El govern de Mollet proposa la prohibició dels patinets per circular per les voreres

Aquest dimarts al migdia es va celebrar la Taula de Mobilitat de Mollet en la qual es van abordar diversos temes vinculats amb la millora de la mobilitat urbana.


En aquesta nova trobada de la Taula de Mobilitat, el govern de la ciutat ha proposat ampliar el nombre de carrers amb una limitació de velocitat a 30 km/h perquè puguin circular tot tipus de vehicles. A més, en aquesta reunió s'ha presentat una proposta per regular l'ús de les bicicletes i dels patinets sense motor, elèctrics i altres VMP. El govern municipal prioritza al vianant i per això planteja que aquest tipus de vehicles: només puguin circular per la calçada en zones 30 o per carrils bicicleta i es prohibeixi la seva circulació per zones de vianants i per voreres sigui quina sigui la seva amplada. També es planteja, com a excepció, que els menors de 12 anys i acompanyants podran circular per zones de vianants i voreres de més de 3 metres d'ample.


D'altra banda, a la Taula de Mobilitat es va explicar quina és la xarxa ciclable actual i les dues propostes d'actuació que impliquen l'ampliació d'aquest tipus de via a la ciutat. Concretament es planteja una connexió a l'estació de França amb la incorporació d'un aparcament tancat de bicis que connectaria amb el c. Francesc Macià per una banda i amb el carril bici de la zona sud que arribaria fins al barri de Lourdes. La segona actuació permetrà que el carril bici arribi fins al polígon de Can Magarola.


Cal recordar que la setmana passada el ple de Mollet va aprovar una moció per regular l'ús de bicicletes i patins elèctrics als carrers de la ciutat.

L'aprovació es va fer a proposta d'una moció presentada pel grup municipal d'Ara Mollet ERC MES que va tenir el suport de Canviem Mollet, el PDeCAT i el Partit Popular. Els grups municipals de Ciutadans i el PSC van votar en contra.


A la moció aprovada es proposa crear una comissió d'estudi "amb la finalitat d'avaluar els diferents tipus de vehicles i les diferents alternatives i que pugui proposar el redactat d'una nova ordenança o la modificació de les existents que permetin crear una nova regulació respecte a aquesta nova realitat". Aquesta nova regulació ha de determinar per quins espais i a quina velocitat tindrà permís per accedir cada tipus de vehicle.

També proposen "establir una assegurança assequible" per als usuaris d'aquests mitjans de locomoció que els cobreixi en cas d'accident o també si un vianant resulta ferit.


Ja fa uns dies el portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l'ajuntament de Mollet, Francisco Muñoz, es va mostrar "sorprès" que Ara Mollet ERC MES portés al ple una iniciativa sobre patinets elèctrics. Muñoz va recordar que la seva formació, en el ple de setembre havia presentat un prec "perquè es convoqués la taula de mobilitat i s'assegués a debatre i regular aquesta qüestió".


Tan Ciutadans com el govern municipal del PSC, de fet, consideren que l'àmbit adequat d'aquesta discussió no és una comissió d'estudi sinó aquesta Taula de Mobilitat. La setmana passada el Govern Municipal avançant-se al que decidís el ple i fent cas al prec de Ciutadans, va convocar una nova trobada de la Taula de Mobilitat i va informar que s'abordarà en el mateix la situació dels carrils-bici a la ciutat i la regulació a la via pública dels patinets i bicicletes elèctriques.

El govern de Mollet proposa la prohibició dels patinets per circular per les voreres
comentaris