27.02.2021 |
clicama

El Govern de Mollet portarà a aprovació del ple l’avanç del POUM

Mollet en Comú considera que aprovar ara el planejament és inoportú tot i fer-hi aportacions
vista-mollet
El Govern de Mollet portarà a aprovació del ple l’avanç del POUM

El Govern de Mollet ha decidit que el pròxim 29 de juny, en el primer ple ordinari des del passat mes de febrer, es porti a aprovació l’avanç de POUM, el document que planteja el model urbanístic de ciutat per als pròxims anys.

L'oposició ja ha començat a dir la seva. Mollet en Comú considera que portar al plenari aquest debat en els actuals moments és “inoportú” i pensen que s’hauria d’haver ajornat. Tot i això han decidit participar en el debat, assistir a les reunions convocades i presentar diverses aportacions. La formació avança que per part de l’equip redactor de l’avanç s’han recollit alguns aspectes de les seves aportacions, “tot i que creiem que de forma mínima i poc precisa”.


D’altra banda, Mollet en Comú no està gaire satisfeta en la forma com s’ha abordat la participació ciutadana. “Considerem que la pressió exercida ha fet que finalment es convoqués a les persones que havien participat”, diuen els comuns. Comenten que els representants del teixit ciutadà que havien de dir la seva amb el POUM s’han reunit “amb poca antelació i per videoconferència” dues vegades abans de portar l’avanç a aprovació.
Tot i això, Mollet en Comú avança que treballarà per aportar propostes i suggeriments en el període d’informació pública que començarà després del ple i que es perllongarà fins a finals d’octubre, “esperant que més molletans i molletanes s’interessin per a donar la seva opinió”


Mollet En Comú ha presentat aportacions en diversos temes com El Calderí – pensen que el futur del Calderí ha d’estar definit dins del POUM, perquè si no, queda desnaturalitzat-, el risc d’inundabilitat, de les trames urbanes assentades, a prop del Besòs, l’habitatge, les alternatives de ciutat, el foment dels polígons industrials com espais dinàmics i frenant els usos logístics, l'emergència climàtica aplicada a les normes urbanístiques, la concreció de les accions que es prendran entre l'avanç i l'aprovació definitiva del POUM, la problemàtica dels barris, la menció a la perspectiva de gènere en l’urbanisme i la integració del patrimoni.

El Govern de Mollet portarà a aprovació del ple l’avanç del POUM
comentaris