27.10.2020 |
clicama

El Govern de Mollet anuncia que congelarà la taxa de residus el 2021

S’inicia el procés per aprovar les ordenances fiscals de la ciutat de cara a l'any que ve
El Govern de Mollet anuncia que congelarà la taxa de residus el 2021

L’Ajuntament de Mollet ha iniciat la ronda de contactes amb la resta de grups municipals de l'Ajuntament de Mollet del Vallès per negociar i aprovar al proper Ple d’octubre les Ordenances fiscals i preus públics per a l’any 2021. D’entrada, segons una nota feta pública pel mateix consistori el Govern local anuncia, per una banda una congelació de la taxa de Residus i, per l’altra, una nova tarifació social malgrat que el govern preveu que el cànon de residus dependent de la Generalitat pujarà. Aquest anunci es produeix quan encara cueja a la ciutat les protestes que es van derivar de la pujada dels preus de la recollida de residus i de l’aigua de 2020. Aquesta aprovació no depèn únicament de l’equip de Govern del PSC i Podem sinó que té de comptar amb l’aprovació o abstenció d’algun dels altres grups municipals per poder prosperar.


Per a l'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, "la nostra proposta d'ordenances fiscals i preus públics estan en consonància amb les nostres prioritats com a govern de coalició d'esquerres i progressista, donant cobertura social a les persones, famílies i col·lectius més vulnerables i afectats per la crisi econòmica provocada per la Covid-19. Proposem noves bonificacions socials i verdes per seguir fent de la nostra ciutat, una ciutat compromesa amb el medi ambient i les persones".
Per la seva part, la Primera Tinenta d'Alcaldia i regidora d'Economia, Mireia Dionisio, afirma que "l'Ajuntament de Mollet del Vallès seguirà fent tots els esforços econòmics que siguin necessaris per no deixar ningú enrere. Aprofitem per tornar a reclamar els més de 2 milions d'euros que, només en aquest any 2020, ens deu la Generalitat de Catalunya. Són molts diners, de tots els molletans i les molletanes, que podríem destinar per ampliar encara més la cobertura social i ajudar a persones i famílies que pitjor ho estan passant per culpa de la pandèmia."
La idea del govern municipal de cara a la ronda de contactes amb la resta de grups és que Ordenances fiscals i preus públics per a l’any 2021 es puguin portar a aprovació al ple ordinari del mes d’octubre. Expliquen, amb relació al conjunt de les ordenances que volen que estiguin elaborades tenint en compte l'actual escenari Covid-19, prioritzant les ajudes i la cobertura social a les persones, famílies i col·lectius més afectats per les conseqüències econòmiques negatives de la pandèmia. A més de la contenció i justícia fiscal, els criteris inclouen la tarifació verda i social.
Així mateix, el govern municipal proposarà mantenir per al 2021 les mesures vigents des del passat mes de juny i que suposaven bonificacions a la taxa d’aigua i la taxa d’escombraries per aquelles persones que estiguin en atur o en un ERTO i autònoms que han vist reduït els seus ingressos.

El Govern de Mollet anuncia que congelarà la taxa de residus el 2021
comentaris